COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Dave Drum                           1:2320/105        14 июн 24 17:58:00
 К    : All                                                   14 июн 24 12:27:05
 Тема : 6/15 Nat`l Prune Day - 2
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 156224.cooking@1:2320/105 2ad4f66a
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/acc19483f Apr 26
202 GCC 12.2.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/acc19483f Apr 26
2024 23:04 GCC 12.2.0
@BBSID: CAPCITY2
@CHRS: ASCII 1
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Lamb Tagine w/Apricots and Prunes
 Categories: Kosher, Lamb/mutton, Vegetables, Herbs, Fruits
      Yield: 4 Servings
 
  1 1/2 lb Lamb shoulder; trimmed,
           - cubed, DO NOT use lamb leg
           +=OR=+
  1 1/2 lb Beef chuck; in 1" cubes
      1 ts Dried, ground ginger
    3/4 ts Cinnamon
    1/2 ts Cumin
    1/2 ts Coriander
    1/2    Nutmeg nugget; fresh ground
           - using a microplane
     25    Grinds of the pepper mill
  1 1/2 ts Kosher salt *
    1/4 c  +1 tb extra virgin olive oil
      1 lg Yellow onion; coarse chopped
      8    Dried apricots; coarse
           - chopped
      8    Pitted prunes; coarse chop`d
      1 lg (or 2 sm) yams (the orange
           - ones); in 1" rounds, then
           - in half moons
    3/4 c  Chicken broth or water
 
  * If using kosher meat, reduce salt to 3/4 teaspoon
  
  Preheat oven to 350oF/175oC.
  
  Add all of the spices (ginger, cinnamon, coriander,
  nutmeg, pepper and salt) plus the 1/4 cup olive oil into a
  bowl and mix in the meat to coat.
  
  Heat a dutch oven or oven-safe pan (use one that has a
  lid) over a medium-high flame. Add 1 tablespoon olive oil
  and the onions and saute until translucent.
  
  Add the meat and cook until browned (about 8 minutes).
  
  Throw in the apricots, prunes and yams. Add broth or
  water.
  
  Cover with a piece of aluminum foil and then lid. Place in
  oven for 1 1/2 - 2 hours, or until fork tender.
  
  Skim off any fat. You can do this by letting it cool or
  even placing the the dish in fridge overnight. This stew
  is great the next day reheated.
  
  By Elana Horwich; September 11, 2015
  
  Yield: Serves 4
  
  Recipe from: http://www.tabletmag.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Archives
 
MMMMM

... "As we grow old the beauty steals inward." -- Ralph Waldo Emerson
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: capitolcityonline.net * Telnet/SSH:2022/HTTP (1:2320/105)
SEEN-BY: 1/120 18/0 50/109 116/17 18 116 123/0 25
126 160 180 200 755 3001
SEEN-BY: 135/115 153/7715 154/10 222/2 240/1120
250/1 275/1000 299/6 301/1
SEEN-BY: 450/1024 463/68 467/888 712/1321 2320/0
105 107 304 401 905 3634/0
SEEN-BY: 3634/12 24 27 56 57 119 5001/100 5005/49
5019/40 5020/715 828 830
SEEN-BY: 5020/848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5054/8 5061/133
SEEN-BY: 5075/128 5083/444
@PATH: 2320/105 3634/12 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх