COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Dave Drum                           1:2320/105        25 июн 24 18:55:00
 К    : All                                                   25 июн 24 14:49:03
 Тема : 6/26 Nat`l Coconut Day 5
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 156489.cooking@1:2320/105 2ae39914
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/acc19483f Apr 26
202 GCC 12.2.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/acc19483f Apr 26
2024 23:04 GCC 12.2.0
@BBSID: CAPCITY2
@CHRS: ASCII 1
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Coconut-Lime Shrimp
 Categories: Seafood, Vegetables, Chilies, Herbs, Citrus
      Yield: 3 servings
 
      2 tb Toasted sesame oil
      2    Shallots; diced
      2    Jalapeno or serrano chilies;
           - seeded, minced
  1 1/4 ts Fine sea salt; more to
           - taste
      2 tb Fresh grated or minced
           - ginger
      2 lg Garlic cloves; fine grated
           - or minced
     14 oz Can unsweetened coconut
           - milk
    1/2 c  Chopped cilantro leaves
      1 lb Peeled large (u-30) shrimp
      1 tb Fresh grated lime zest
      1 tb Fresh lime juice; more to
           - taste
      1 ts Coconut or light brown
           - sugar
      1 ts Asian fish sauce; more to
           - taste
           Cooked rice; to serve
           Lime wedges; to serve
 
  Heat sesame oil in a 12" skillet over medium heat.Stir
  in shallots, jalapeno and a large pinch of salt, and
  cook until starting to brown, about 6 minutes. Stir
  in ginger and garlic, and cook until fragrant, about 1
  minute longer.
  
  Stir in coconut milk, 1/4 cup chopped cilantro and 1 1/4
  teaspoons salt. Bring to a simmer and let cook for 2
  minutes to blend the flavors.
  
  Stir in shrimp, lime zest, lime juice, sugar and fish
  sauce. Continue to simmer until shrimp are pink and
  cooked through, about 5 minutes. Taste and add more lime
  juice, salt or fish sauce, or all three, if needed.
  
  Serve over rice, with remaining cilantro and lime wedges
  on the side.
  
  By: Melissa Clark
  
  Yield: 3 to 4 servings
  
  RECIPE FROM: https://cooking.nytimes.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Archives
 
MMMMM

... Approach love like a bowl of chilli - the hotter the better!
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: capitolcityonline.net * Telnet/SSH:2022/HTTP (1:2320/105)
SEEN-BY: 1/120 18/0 50/109 116/17 18 116 123/0 25
126 160 180 200 755 3001
SEEN-BY: 135/115 153/7715 154/10 220/6 222/2
240/1120 250/1 275/1000 301/1
SEEN-BY: 450/1024 463/68 467/888 712/1321 2320/0
105 107 304 401 905 3634/0
SEEN-BY: 3634/12 24 27 56 57 119 5001/100 5005/49
5019/40 5020/715 828 830
SEEN-BY: 5020/848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5054/8 5061/133
SEEN-BY: 5075/128 5083/444
@PATH: 2320/105 3634/12 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх