COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Dave Drum                           1:3634/12         27 июн 24 06:16:00
 К    : Ruth Haffly                                           27 июн 24 14:28:04
 Тема : Hot Soups was: Sweetening
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 42575.fido-cooking@1:3634/12 2ae326ba
@REPLY: 1:396/45.28 5b1c2f7b
@TZUTC: -0400
@PID: Synchronet 3.18a-Linux May 23 2020 GCC
7.5.0
@TID: SBBSecho 3.11-Linux r3.173 May 23 2020 GCC
7.5.0
@CHRS: ASCII 1
-=> Ruth Haffly wrote to Shawn Highfield <=-

 SH> Yet I made chicken soup day before yesterday.  Couldn`t pass up the
 SH> deal on the chicken ($3) and since it was an old gal I pressure cooked
 SH> it so it became soup. LOL

 RH> We`ve been having temperatures in the high 90s with feels like factors
 RH> making it feel like over 100, not the kind of weather I want hot soup.
 RH> I wouldn`t mind making it to stash in the freezer for cooler weather
 RH> tho.

You`ve succumbed to the "conventional wisdom" that hot soups in summer 
are a bad thing. Actually hot sop will help you cool down. It tells the
body to opwn the pores in the skin thereby starting the natural coolong
cycle of sweating and the sweat evaporating which ia a natural cooling
effect.  Bv)=   That`s counter-intuitive but true.

Meanwhile, here`s a nice cold soup that`s good any time of year:

MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Gazpacho
 Categories: Soups, Vegetables, Herbs, Citrus
      Yield: 8 Servings
 
      6 lg Ripe tomatoes; peeled,
           - chopped (about 6 cups)
      1 lg Onion; fine chopped (about
           - 1 1/4 cups)
      1    Cucumber; peeled, seeded,
           - chopped (about 1 cup)
      1 lg Bell pepper (any colour);
           - seeded, chopped(abt 1 cup)
      2    Ribs celery; chopped (about
           - 1 cup)
      2 tb Chopped fresh parsley
      2 tb Chopped fresh chives or
           - spring onion greens
      1 cl Garlic; minced (more to
           - taste)
    1/4 c  Red wine vinegar
    1/4 c  Olive oil
      1 tb Fresh squeezed lemon juice
      2 ts (or more) sugar
           Salt & fresh ground pepper
           Hot sauce
      1 ts Worcestershire sauce
      2 c  Tomato juice
           +=OR=+
     15 oz Can crushed tomatoes
 
  Place all ingredients in a large bowl. Use an immersion
  blender (Cajun Motorboat) or blend in batches, to desired
  smoothness. I prefer my gazpacho somewhat chunky, so only
  pulse a few times in the blender.
  
  Adjust seasonings to taste.
  
  Place in a non-reactive container to store. Chill several
  hours or overnight to allow the flavors to blend.
  
  Adapted from: Delicious Decisions; Junior League of San
  Diego`s cookbook
  
  Re-adapted by UDD to his taste.  Bv)=
  
  Recipe from: http://www.simplyrecipes.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Kitchen
 
MMMMM

... Be kinder to yourself. And then let your kindness fill the world.
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: SouthEast Star Mail HUB - SESTAR (1:3634/12)
SEEN-BY: 1/120 18/0 50/109 116/116 123/0 25 126
160 180 200 755 3001 135/115
SEEN-BY: 153/7715 154/10 220/6 222/2 240/1120 250/1
275/1000 301/1 450/1024
SEEN-BY: 463/68 467/888 712/1321 2320/105 3634/0 12
24 27 56 57 119 5001/100
SEEN-BY: 5005/49 5019/40 5020/715 828 830 848 1042
4441 12000 5030/49 1081
SEEN-BY: 5053/51 5054/8 5061/133 5075/128
5083/444
@PATH: 3634/12 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх