COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        27 июн 24 09:52:22
 К    : All                                                   27 июн 24 17:55:02
 Тема : Chocolate Truffles
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 47271.fido_cooking@1:124/5016 2ae36b4d
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/726a08527 Jun 21
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/726a08527 Jun 21
2024 14:44 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: UTF-8 4
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Chocolate Truffles
 Categories: Candy, Chocolate
      Yield: 1 Pound

      1 lb 12 oz Bittersweet chocolate
           -(good quality, I use
           -Callebaut)
      1 c  Whipping cream
    1/2 c  Liqueur; up to 2/3 c
           Powdered sugar
           Cocoa (good quality, I use
           -Valrhonna)

  Chocolate truffles are named for the fungus. It is OK if your
  truffles are not perfectly round or other shaped. If they are roughly
  shaped, they will more closely resemble the fungus, which is what
  they were originally intended to do. The cocoa dusting represents the
  dirt that covers the fungus when it first emerges from the Earth.

  Chop 12 oz chocolate into chunks. Place chocolate pieces in a food
  processor with a metal blade and process until the chocolate is finely
  chopped. Bring cream to a boil. With food processor running, add
  cream to chocolate and process until cream is completely incorporated
  and all of the chocolate is melted.

  With processor still running, add liqueur and process until
  incorporated. If you use 1/2 cup liqueur the truffles will be fairly
  easy to roll. The more liqueur over 1/2 cup that you use the more
  difficult the rolling step will be but the more flavorful and creamy
  the end result will be.

  Refrigerate chocolate mixture until thoroughly chilled.

  Rolling method 1:

  Using powdered sugar on your hands to prevent the chocolate from
  sticking, roll teaspoonsful of the chocolate mixture into balls.

  Rolling method 2:

  Use a melon baller to roll the truffles and dig them out of the
  baller with a finger or other tool. In this case do not use powdered
  sugar. This method is faster and neater but the truffles are not as
  round.

  Refrigerate again until chilled.

  Melt 1 lb chocolate in the top of a double boiler. Allow chocolate to
  cool to at least 90┬░F but room temperature is OK too. Take each
  chocolate ball and dip it in the melted chocolate. Refrigerate once
  again. Dust cooled truffles with the cocoa powder if desired.

  Store truffles in the refrigerator. Remove from refrigerator and
  allow to rise to room temperature for at least 1 hour before serving.

  Recipe FROM: <https://web.archive.org/web/20080908025952/
  http://www.recfoodcooking.org/sigs/Kay Hartman/
  Chocolate Truffles.html>

  Recipe by Kay Hartman

MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 1/120 10/0 1 18/0 50/109 102/401 103/1
705 116/116 120/302 616 123/0
SEEN-BY: 123/10 25 126 160 180 200 755 3001
124/5016 135/115 153/757 7715
SEEN-BY: 154/10 30 50 700 214/22 218/0 1 109 215
601 700 720 810 840 850 860
SEEN-BY: 218/870 880 900 930 940 220/6 90 221/1
6 360 222/2 226/50 70 229/426
SEEN-BY: 240/1120 250/1 275/1000 301/1 335/364
341/66 234 396/45 450/1024
SEEN-BY: 463/68 467/888 712/1321 770/1 2320/105
3634/0 12 24 27 56 57 119
SEEN-BY: 5001/100 5005/49 5019/40 5020/715 828 830
848 1042 4441 12000
SEEN-BY: 5030/49 1081 5053/51 5054/8 5058/104
5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 840 221/6 154/10 3634/12
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх