COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 34 из 100
 От   : Dave Drum                           1:18/200          01 июл 24 07:10:01
 К    : Ruth Haffly                                           01 июл 24 15:06:04
 Тема : Re: Hot Soups
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 1:18/200.0 66829197
@REPLY: 1:396/45.28 4a8166f6
@PID: BWPRO 3.11 [Eval]
-=> Ruth Haffly wrote to Dave Drum <=-

 RH> We were in the 80s on Thursday, now back into the (lower) 90s.

As I type this @ 05:00 on the first day of July the outside temperasture
os 53┬║F. Highs predicted to be 78. Then back up to the 80s for the 4th.

When I was a kid (6 years old) in 1948 we had a 4th of July in this area
where we were eating home churned I scream and other picnic stuff outside
onder the big oak tree and all wore jackets, You could see your breath.
BRRRRRRR.

 DD> Do you have a recipe for the "boiled bacon dressing"? I looked for a
 DD> looooooong time on my search engine using that phrase and all I was
 DD> was recipes calling for the bacon to be cooked crisp. Like this one:

 DD>       Title: Watercress Salad w/Warm Bacon Dressing
 DD>  Categories: Greens, Pork, Salads
 DD>       Yield: 5 servings

 RH> Pennsylvania Dutch name for it. The one I use came from Edna Eby
 RH> Heller`s "Dutch Cookbook" (revised), copyright, 1953, revised edition,
 RH> copyright 1960.

 RH> BOILED BACON DRESSING

 RH> 4 slices of bacon
 RH> 1/2 cup sugar
 RH> 1/2 tsp salt (I use just a pinch)
 RH> 1 tbsp cornstarch
 RH> 1 beaten egg
 RH> 1/4 c vinegar
 RH> 1 c water*

 RH> Fry bacon slowly (I usually cut it up first). In a saucepan put 1/2 c
 RH> sugar with salt and cornstarch. Mix thoroughly. Add beaten egg and
 RH> vinegar, mixing well again. Lastly, add water, bacon and fat; cook to
 RH> desired thickness. (Pour over bowl of leaf lettuce; I use a 3 quart
 RH> bowl but don`t pack it, just loosely fill.)

 RH> Any kind of leafy green can be used--endive,dandelion,(possibly
 RH> spinach?), some cooks use cream instead of water.


 RH> *(This makes a rather thin mix; I`m going to try cutting the water in
 RH> half next time I make it. That`ll bring out the vinegar taste, making
 RH> it more sweet/sour.)

 RH> My notes are in ()

Here y`go all Meal Monstered. You note using less water to thicken the
dressing. And you mention that some use cream in place of water. Would
Half & Half or cream  not make a thicker sauce rather than cutting the
iquid by a half cup?

I`ll be making this before too long. Thanks

MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Boiled Bacon Dressing
 Categories: Pork, Eggs, Sauces
      Yield: 1 batch

      4 sl Bacon; chopped
    1/2 c  Sugar
    1/2 ts Salt *
      1 tb Cornstarch
      1 lg Egg; beaten
    1/4 c  Vinegar
      1 c  Tap water **

  * I use just a pinch - RH

  Fry bacon slowly (I usually cut it up first). In a
  saucepan put 1/2 c sugar with salt and cornstarch. Mix
  thoroughly. Add beaten egg and vinegar, mixing well
  again. Lastly, add water, bacon and fat; cook to desired
  thickness. (Pour over bowl of leaf lettuce; I use a 3
  quart bowl but don`t pack it, just loosely fill.)

  Any kind of leafy green can be used--endive,dandelion,
  spinach, some cooks use cream instead of water.

  ** This makes a rather thin mix; I`m going to try
  cutting the water in half next time I make it. That`ll
  bring out the vinegar taste, making it more sweet/sour.

  From Ruth Haffly

  RECIPE FROM: Edna Eby Heller`s "Dutch Cookbook"
  (revised), copyright, 1953, revised edition, copyright
  1960.

  Uncle Dirty Dave`s Archives

MMMMM

... I`m not a know-it-all, I just Google faster than you
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: Outpost BBS * Johnson City, TN (1:18/200)
SEEN-BY: 10/0 1 18/200 50/109 90/1 102/401 103/1
705 105/81 106/201 124/5016
SEEN-BY: 128/260 129/305 153/7715 154/10 214/22
218/0 1 109 215 601 700 720
SEEN-BY: 218/810 840 850 860 870 880 900 930 940
221/1 6 226/30 227/114
SEEN-BY: 229/110 112 113 206 300 307 317 400 426
428 470 664 700 240/1120
SEEN-BY: 266/512 282/1038 291/111 292/854 301/1 113
320/219 322/757 335/364
SEEN-BY: 341/66 342/200 396/45 450/1024 460/58
463/68 467/888 633/280 712/848
SEEN-BY: 3634/12 5001/100 5005/49 5019/40 5020/400
715 828 830 848 1042 4441
SEEN-BY: 5020/12000 5030/49 1081 5053/51 5054/8
5061/133 5075/35 128 5083/444
@PATH: 18/200 229/426 218/700 301/1 5020/1042
4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх