COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 34 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        02 июл 24 10:39:24
 К    : All                                                   02 июл 24 18:43:01
 Тема : Apricot, Almond, Lemon Pound Cake
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 47426.fido_cooking@1:124/5016 2aea0e6e
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/61049cd7f Jun 29
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/61049cd7f Jun 29
2024 19:10 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: UTF-8 4
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Apricot, Almond, And Lemon Cake
 Categories: Cakes
      Yield: 1 Cake

  1 1/2 c  Flour (200 g)
      1 tb Baking powder
      1 ts Sea salt; rounded
      1 ts Freshly ground black pepper;
           -rounded
      6 lg Eggs; at room temperature
      8 tb Unsalted butter (110 g);
           -melted and cooled to room
           -temperature
      7 oz Dried apricots (210 g);
           -coarsely chopped
      2 c  Gruy├иre; Comt├й, or
           -Emmental cheese, (180 g);
           -finely grated
    1/2 ts Fennel seeds; crushed
      1    Lemon; grated zest of
    1/3 c  Almonds (60 g); toasted and
           -coarsely chopped

  You can swap out another nut or dried fruit for the ones recommended.
  Susan recommends if using apricots, find those that are unsulphured
  if possible. For those who like things a little spicy, add a dusting
  of cayenne or red pepper powder (about 1/2 ts) into the batter.

  Preheat the oven to 425┬░F (220┬░C). Butter a loaf pan, line it with
  parchment paper, then butter the parchment paper.

  Sift together the flour, baking powder, and salt into a small bowl.
  Stir in the black pepper. (If you`re adding chile powder, add that
  here as well.)

  In the bowl of a stand mixer, or by hand, whisk the eggs until frothy
  (about a minute) then stir in the dry ingredients. Mix in the melted
  butter until thoroughly blended, then fold in the apricots, cheese,
  fennel seeds, lemon zest, and almonds.

  Scrape the batter into the prepared pan and bake for 40 to 45
  minutes, or until a knife inserted into the center comes out clean.

  Remove the cake from the oven and let it sit for about 5 minutes,
  then tip it out onto a cooling rack. Wait a few more minutes, then
  remove the parchment paper and let cool completely before serving.

  Serving: To serve, cut the bread into slices with a sharp serrated
  bread knife, then cut the bread diagonally into triangles. Serve with
  cocktails or wines for an ap├йritif.

  Storage: The cake will keep well-wrapped for up to three days at room
  temperature. Do not refrigerate the cake or it will get dry. The cake
  can be frozen for at least 1 month.

  Recipe by Susan Loomis, adapted

  Recipe FROM: 

MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 1/120 10/0 1 18/0 50/109 102/401 103/1
705 116/116 120/302 616 123/0
SEEN-BY: 123/10 25 126 160 180 200 755 3001
124/5016 135/115 153/757 7715
SEEN-BY: 154/10 30 50 700 214/22 218/0 1 109 215
601 700 720 810 840 850 860
SEEN-BY: 218/870 880 900 930 940 220/6 90 221/1
6 360 222/2 226/50 70 229/426
SEEN-BY: 240/1120 250/1 275/1000 301/1 335/364
341/66 234 396/45 450/1024
SEEN-BY: 463/68 467/888 712/1321 770/1 2320/105
3634/0 12 24 27 56 57 58 119
SEEN-BY: 5001/100 5005/49 5019/40 5020/715 828 830
848 1042 4441 12000
SEEN-BY: 5030/49 1081 5053/51 5054/8 5058/104
5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 840 221/6 154/10 3634/12
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх