COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        04 июл 24 09:29:23
 К    : All                                                   04 июл 24 17:33:01
 Тема : Green Chiles Seasoned With Soybean Paste
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 47486.fido_cooking@1:124/5016 2aeca141
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/61049cd7f Jun 29
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/61049cd7f Jun 29
2024 19:10 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Green Chiles Seasoned With Soybean Paste
 Categories: Korean
      Yield: 4 Servings

      3 tb Fermented soybean paste
           -(doenjang)
      1 cl Garlic; minced
      1    Scallion; chopped
      1 tb Honey
      1 ts Toasted sesame seeds
      4    Long green chiles; up to 5
           --OR-
     10    Green Korean chiles
           -(cheong-gochu); stemmed and
           -cut into 1/2" slices

  Whenever my grandmother made fermented soybean paste, she buried a
  bunch of green chili peppers in the paste in her earthenware crock.
  After a few months of fermentation, she dug the peppers out and
  served them as a side dish. They were pickled and super-salty,
  delicious in small quantities with rice. It was one of my favorite
  things to eat, but hardly practical for the modern cook.

  That`s why I was overjoyed to discover this interpretation on a
  recent trip to Los Angeles. Someone there must have been inspired by
  that traditional pickle to create this dish, which takes only minutes
  to make and is fresher tasting and much less salty than the original,
  but still spicy, garlicky, nutty, and a little sweet from the honey,
  just like my grandmother`s peppers. That recipe was made with long
  green chili peppers, which are more widely available here than Korean
  chili peppers. After a few experiments in my kitchen, I figured out
  how to make it myself.

  Combine the soybean paste, garlic, scallion, honey, and sesame seeds
  in a small bowl and mix well. Add the peppers and mix well. Serve
  immediately, so the peppers are still crispy and refreshing.

  Recipe by Maangchi`s Real Korean Cooking by Emily Kim, 2015

MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 1/120 10/0 1 18/0 50/109 102/401 103/1
705 116/116 120/302 616 123/0
SEEN-BY: 123/10 25 126 160 180 200 755 3001
124/5016 135/115 153/757 7715
SEEN-BY: 154/10 30 50 700 214/22 218/0 1 109 215
601 700 720 810 840 850 860
SEEN-BY: 218/870 880 900 930 940 220/6 90 221/1
6 360 222/2 226/50 70 229/426
SEEN-BY: 240/1120 250/1 275/1000 301/1 335/364
341/66 234 396/45 450/1024
SEEN-BY: 463/68 467/888 712/1321 770/1 2320/105
3634/0 12 24 27 56 57 58 119
SEEN-BY: 5001/100 5005/49 5019/40 5020/715 828 830
848 1042 4441 12000
SEEN-BY: 5030/49 1081 5053/51 5054/8 5058/104
5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 840 221/6 154/10 3634/12
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх