COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        06 июл 24 19:46:36
 К    : All                                                   06 июл 24 03:50:01
 Тема : Korean Fried Chicken
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 47558.fido_cooking@1:124/5016 2aefd532
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux HEAD/61049cd7f Jun 29
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux HEAD/61049cd7f Jun 29
2024 19:10 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: UTF-8 4
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Korean Fried Chicken
 Categories: Chicken, Korean
      Yield: 6 Servings

MMMMM--------------------------CHICKEN-------------------------------
      2 lb Chicken wings or chunks of
           -chicken; rinsed in cold
           -water and patted dry, tips
           -removed, drummettes and
           -flats separated
    1/2 c  Potato or corn starch
    1/3 c  All-purpose flour
    1/2 ts Kosher salt
    1/2 ts Freshly ground black pepper
    1/2 ts Baking soda
      1 lg Egg; slightly beaten
           Corn oil; for deep frying

MMMMM---------------------------SAUCE--------------------------------
      2 ts Corn oil
      3 cl Garlic; minced
    1/3 c  Ketchup
    1/3 c  Brown rice syrup;
           -(ssal-yeot), corn syrup, or
           -sugar
    1/4 c  Korean hot pepper paste
           -(gochujang)
      2 ts Distilled white vinegar or
           -apple cider vinegar
      1 tb Toasted sesame seeds

  Make the wings:

  Combine chicken, starch, flour, salt, pepper, baking soda, and egg in
  a large bowl and mix with a wooden spoon or your hand until the
  chicken is well coated.

  Heat about 4" of corn oil in a deep pot over high heat until it
  reaches 350┬░F. If you don`t have a thermometer, test it by dipping
  one piece of chicken in the oil. If it bubbles, it is ready. One by
  one, carefully add the chicken to the pot, in batches if necessary to
  avoid crowding, and fry, turning a few times, until crunchy, 10 to 12
  minutes. Transfer to a strainer and shake to drain, then transfer the
  chicken to a large bowl. Return the oil to 350┬░F and fry a second
  batch, if necessary. As it sits, the chicken will become less crunchy.

  Meanwhile, make the sauce:

  While the chicken is frying, heat a large heavy pan over medium-high
  heat. Add the corn oil and garlic and cook, stirring, for 30 seconds.
  Add the ketchup, brown rice syrup, hot pepper paste, and vinegar.
  Turn the heat down to low and cook, stirring with a wooden spoon,
  until the sauce bubbles and becomes shiny, about 7 minutes.

  Fry the wings again:

  Fry in batches, turniung a few times, until the wings are golden
  brown and very crunchy on the outside, 10 to 12 minutes. Transfer the
  wings to a strainer and shake to drain, then add them to the pan with
  the sauce and stir until the chicken is coated.

  Arrange the chicken on a serving platter, sprinkle with sesame seeds,
  and serve.

  Recipe by Maangchi`s Real Korean Cooking by Emily Kim, 2015

MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 124/5016
154/10 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 870
880 900 930 940 221/1 6
SEEN-BY: 229/426 240/1120 301/1 113 335/364 341/66
396/45 450/1024 463/68
SEEN-BY: 467/888 712/848 3634/12 5001/100 5005/49
5019/40 5020/715 828 830
SEEN-BY: 5020/848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5054/8 5061/133
SEEN-BY: 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх