COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        07 июл 24 13:02:45
 К    : All                                                   07 июл 24 21:05:02
 Тема : Lamb And Spinach Curry
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 47590.fido_cooking@1:124/5016 2af0c82b
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux HEAD/61049cd7f Jun 29
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux HEAD/61049cd7f Jun 29
2024 19:10 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Lamb & Spinach Curry
 Categories: Lamb
      Yield: 1 Batch

      2 tb Oil or ghee
      2 md Onions; sliced thinly
      6 cl Garlic; crushed
      1    Fresh ginger piece (2");
           -finely chopped
  1 1/2 ts Turmeric
      2 ts Chilli powder
    1/2 ts Ground black pepper
    1/2 ts Ground fenugreek
      2 ts Ground coriander
      1 ts Ground cumin
      2 ts Hot paprika
      1 kg Lean diced lamb
    800 ml Coconut cream (2 cans)
  1 1/2 ts Salt
      2    Curry leaves (optional)
      1 pk Frozen `Finessa` fine
           -chopped spinach

  Heat oil in heavy pan. Add onions and fry until golden brown. Add
  garlic, ginger and all spices except salt. Fry for 5 minutes until
  fragrant. If mixture is too dry add a little water. Stir regularly to
  prevent burning. Add lamb and toss through to coat with onion/spices.
  Fry further 10 minutes, stirring to prevent burning/sticking. Add
  thawed spinach and mix thoroughly. Add coconut cream and salt. Stir
  well. Add curry leaves, bring to a rapid boil. Reduce heat and allow
  to simmer for at least 1-1/2 hours covered. Remove lid and simmer
  until sauce reduces, usually 15 to 30 minutes.

  This is an exceptionally hot curry, if you prefer a milder curry
  reduce by half the chilli powder and hot paprika quantities.

  This recipe also lends itself to substituting chicken for the lamb.

  Recipe FROM: <https://web.archive.org/web/20170327105536/
  http://recfoodcooking.org/sigs/LadyJane/Lamb %26 Spinach Curry.html>

MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 124/5016
154/10 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 870
880 900 930 940 221/1 6
SEEN-BY: 229/426 240/1120 301/1 113 335/364 341/66
396/45 450/1024 463/68
SEEN-BY: 467/888 712/848 3634/12 5001/100 5005/49
5019/40 5020/715 828 830
SEEN-BY: 5020/848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5054/8 5061/133
SEEN-BY: 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх