COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        19 июл 24 09:53:02
 К    : All                                                   19 июл 24 17:57:01
 Тема : Kung Pao Prawns
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 47927.fido_cooking@1:124/5016 2b006f05
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/bca9510b2 Jul 11
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/bca9510b2 Jul 11
2024 21:38 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Kung Pao Prawns
 Categories: Chinese, Seafood
      Yield: 2 Servings

MMMMM---------------------------SAUCE--------------------------------
      2 tb Water
      1 tb Soy sauce
      1 tb Shaoxing rice wine
      1 tb Chinkiang vinegar
      1 tb Sugar
      1 ts Sesame oil
      1 ts Corn flour
      1 pn White pepper

MMMMM--------------------------STIR FRY-------------------------------
      3 tb Neutral oil
     10 sm Dried red chillies
      1 ts Sichuan peppercorns
      2 ts Garlic; minced
      2 ts Fresh ginger; minced
      1    Red pepper; cut into 1 cm
           -pieces
      1    Green pepperl cut into 1 cm
           -pieces
      2    Celery ribs; cut into 1 cm
           -pieces
    450 g  Large prawns; shelled and
           -deveined
           Sea salt
      2    Spring onions; cut into 2.5
           -cm pieces
     75 g  Unsalted peanuts; roasted
           Cooked rice; for serving

  Sauce:

  Whisk together the sauce ingredients in a small bowl until the corn
  flour is dissolved. Set aside.

  Stir Fry:

  Heat 2 tb of the oil in a wok over a high heat. Add the chillies and
  peppercorns and stir fry until they puff and brown slightly, about 5
  seconds. Add the garlic, ginger, and peppers and stir fry until the
  peppers are browned in spots and crisp-tender, about 1 minute. Using
  a slotted spoon, transfer the mixture to a plate. Add the celery to
  the pan and stir fry until heated through and charred in spots, about
  2 minutes. Transfer to the plate with the peppers.

  Add the remaining 1 tb oil to the wok. Season the prawns with salt
  and add to the wok. Stir fry until almost cooked through, about 3
  minutes. Return the peppers, celery, and spices to the wok.

  Add the spring onions and peanuts and toss to combine everything. Add
  the sauce and cook, stirring, until it bubbles and thickens. When the
  sauce is thick and the prawns are cooked through, remove from the
  heat. Serve with rice.

  Recipe FROM: 

MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 124/5016
154/10 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 870
880 900 930 940 221/1 6
SEEN-BY: 229/426 240/1120 301/1 113 335/364 341/66
396/45 450/1024 463/68
SEEN-BY: 467/888 712/848 3634/12 5001/100 5005/49
5019/40 5020/715 828 830
SEEN-BY: 5020/848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5054/8 5061/133
SEEN-BY: 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх