COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Dave Drum                           1:3634/12         06 сен 24 05:48:00
 К    : Carol Shenkenberger                                   06 сен 24 14:31:03
 Тема : Re: Jerky
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 44533.fido-cooking@1:3634/12 2b40c70f
@REPLY: 471.cooking@1:275/100 2b3f9499
@TZUTC: -0400
@PID: Synchronet 3.18a-Linux May 23 2020 GCC
7.5.0
@TID: SBBSecho 3.11-Linux r3.173 May 23 2020 GCC
7.5.0
@CHRS: UTF-8 4
-=> Carol Shenkenberger wrote to Dave Drum <=-

 CS> Ah we make jerky still but an odd sort that suits *us*.  It`s often
 CS> done with a nice fatty beef pot roast.  Marindes vary but often soy
 CS> sauce, wostersire, black pepper form the base.  This is snagged hot and
 CS> only partly dehydrated off the old ronco dehydrator with the classic
 CS> stacked trays.  Yeah, it still works!

Gotta suit yourself with your food - otherwise what`s the point. I`ve
made "real" jerky only once. It was as part of a historical re-enactment
group. And was done over a campfire. The meat was pulled (jerked) from
the roasting leg of the dead beef animal.

Chewy and not all that tasty. I`ve stuxk with store-bought since.

My dehydrator isn`t a Ronco - but it still works. I dry mostly chilies
and tomatoes with it.

MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Spicy Salmon Jerky
 Categories: Seafood, Marinades, Chilies, Preserving
      Yield: 12 Servings
 
      3 lb Salmon fillet; skinned
      1 c  Soy sauce
      2 tb Molasses
      2 tb White sugar
      2 tb Worcestershire sauce
      2 tb Lemon juice
  1 1/2 tb Ground black pepper
      2 ts Liquid smoke flavouring
      1 ts Hot sauce; more to taste
 
  Slice salmon fillets into 4 equal sections, width-wise.
  Rotate each section 90┬░ and slice lengthwise, about 1/4"
  thick. Remove pin bones with needle-nose pliers. Don`t
  slice bony sections near the center of the fillet.
  
  Stir soy sauce, molasses, sugar, Worcestershire sauce,
  lemon juice, black pepper, liquid smoke, and hot sauce
  together in a glass or plastic bowl until marinade is
  well-mixed. Place salmon in the marinade, ensuring every
  strip is covered. Cover bowl and refrigerate for 4
  hours.
  
  Remove salmon from bowl and drain liquid using a
  colander. Pat the salmon dry using paper towels.
  
  Place each salmon strip in a dehydrator and run the
  dehydrator according to manufacturer`s instructions
  until desired doneness is reached, about 6 hours.
  
  Check every few hours for doneness.
  
  By: Sheree North
  
  RECIPE FROM: https://www.allrecipes.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Archives
 
MMMMM

... "Consistency is the last refuge of the unimaginative" -- Oscar Wilde
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: SouthEast Star Mail HUB - SESTAR (1:3634/12)
SEEN-BY: 1/120 18/0 50/109 103/705 104/119 116/116
120/302 616 123/0 10 25
SEEN-BY: 123/126 160 180 200 755 3001 135/115
153/7715 154/10 30 50 700
SEEN-BY: 218/700 220/6 90 221/1 6 222/2 226/18 44
50 240/1120 250/1 275/1000
SEEN-BY: 301/1 113 335/364 341/66 450/1024 463/68
467/888 712/848 1321
SEEN-BY: 2320/105 3634/0 12 24 27 56 57 58 119
5001/100 5005/49 5020/715 828
SEEN-BY: 5020/830 848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5054/8 5061/133
SEEN-BY: 5075/128 5083/444
@PATH: 3634/12 154/10 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх