COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 18 из 100
 От   : Ruth Haffly                         1:396/45.28       06 сен 24 14:35:17
 К    : Carol Shenkenberger                                   06 сен 24 17:07:01
 Тема : 8/29 More Herbs Day - 5
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 1:396/45.28 a10d02b4
@REPLY: 470.cooking@1:275/100 2b3f9261
Hi Carol,

 >  CS> Looks good except for the lemon zest.  There was a time where every
 >  CS> recipe tried to use it.  I burned out on it.  I have 1 small jar with
 >  CS> lemon pepper salt.  Haven`t used it since Japan,,,,

 > I have some (commercial) lemon pepper, no salt in my spice cabinet.
 > About the only thing it gets used for is egg salad. (G) That might be
 > once a month or so. I`ve also got (in the freezer) some orange peel that
 > I grated. It`s usually part of my home made Mexican seasoning, a throw
 > together of several herbs and spices, never twice the same.

 CS> I became quite the spice hound but not much of any type of lemon in
 CS> the lot and no orange or lime either.  More middle eastern and Asian
 CS> things.  A blend from Singapore with 13 spices, few of them common to
 CS> USA/European seasonings.

I`ve got quite the international collection of spices, mostly American
bought but used in international cooking. Off the top of my head, I can
think that I`ve got Germany, Italy, Mexico and China represented, plus
probably a few more countries. And yes, I do cook internationally; altho
most everything I picked up in the USA, it reflects various parts of the
world. Far cry from when I grew up when my mom`s main seasonings were
salt and pepper. (G)

 CS> Don`s had to reduce hot spices.  It`s just a normal aging thing but
 he CS> still likes lots of flavor so we go savory.

Understandable; I`ve dropped my appreciation of heat/spicy several
notches since we left the southwest. Probably was a medium plus on the
heat scale then, now probably a medium minus. I still like some heat but
more and more I want the flavors to stand out in something, not the
heat.

BTW, our fig tree is about done putting out for the year. There are a
few left, just enough to pick and enjoy a fresh fig every few days.
We`ve enough put up that we`ll be enjoying them thru out the winter.

---
Catch you later,
Ruth
rchaffly{at}earthlink{dot}net  FIDO 1:396/45.28


... OH NO!  Not ANOTHER learning experience!

--- PPoint 3.01
 * Origin: Sew! That`s My Point (1:396/45.28)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 106/1 1
987 987 124/5014 5014 5016
SEEN-BY: 124/5016 130/330 330 154/10 214/22 218/0
1 109 215 601 700 700 720
SEEN-BY: 218/810 840 850 860 870 880 900 930 940
221/1 6 229/426 240/1120
SEEN-BY: 301/1 113 335/364 341/66 387/18 18 21 21
25 25 396/45 45 450/1024
SEEN-BY: 463/68 467/888 712/848 5001/100 5005/49
5020/715 828 830 848 1042
SEEN-BY: 5020/4441 12000 5030/49 1081 5053/51
5054/8 5061/133 5075/128
SEEN-BY: 5083/444
@PATH: 396/45 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх