COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 20 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        01 окт 24 10:19:22
 К    : All                                                   01 окт 24 18:31:02
 Тема : Thai Green Curry
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 49866.fido_cooking@1:124/5016 2b620bc4
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/bcc17e369 Sep 20
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/c60db576b Sep 25
2024 17:51 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Thai Green Curry
 Categories: Thai
      Yield: 1 Batch

      1 tb Vegetable oil
      2 tb Green curry paste; to taste
      1 tb Soft dark brown sugar
      1    Thick stalks lemongrass; up
           -to 2, fat ends bashed with
           -a rolling pin (optional)
  1 1/2 lb Skinless, boneless chicken,
           -(750 g); cut into chunks
      6    Kaffir lime leaves; up to 8,
           -torn into pieces -OR-
      1    Lime; zest of, grated
     14 oz Coconut milk (400 ml)
      1 ds Thai fish sauce or light
           -soy sauce; generous
      1 sm Handful coriander; roughly
           -chopped
    1/2    Lime; up to 1, juice only

  Heat oil in a wok or large frying pan.

  Add the green curry paste and sugar and cook over a fairly high heat
  for about a minute, stirring with the lemongrass.

  Reduce the heat slightly and stir in the chicken pieces and lime
  leaves or zest until coated in the paste.

  Add the coconut milk, fish sauce or soy sauce and bring to a simmer,
  cooking for 25 to 30 minutes until thickened slightly.

  Stir in the coriander and lime juice. Check for seasoning, adding
  more fish sauce or soy sauce if needed.

  The curry is now best left to sit for a few minutes so the sauce
  becomes creamier. You will also taste the true flavours of the curry
  paste ingredients when it`s slightly cooler.

  Serve with lots of fragrant Thai jasmine rice.

  Recipe FROM:
  <https://sites.ualberta.ca/~rxzhang/FooD/thailandbody.htm>

MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 18/200 50/109 90/1 102/401 103/1
705 105/81 106/201 124/5016
SEEN-BY: 129/305 153/7715 214/22 218/0 1 109 215
601 700 720 810 840 850 860
SEEN-BY: 218/870 880 900 930 940 226/30 227/114
229/110 114 206 300 307 317
SEEN-BY: 229/400 426 428 452 470 664 700 266/512
282/1038 291/111 292/854
SEEN-BY: 301/1 320/219 322/757 342/200 396/45
450/1024 460/58 256 1124 5858
SEEN-BY: 463/68 1331 467/888 633/280 712/848
5001/100 5005/49 5020/400 715
SEEN-BY: 5020/828 830 848 1042 4441 12000 5030/49
1081 5053/51 5054/8 30
SEEN-BY: 5061/133 5075/35 128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 229/426 460/58 463/68
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх