COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 46 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        02 окт 24 10:58:46
 К    : All                                                   02 окт 24 19:06:01
 Тема : Khorescht-E Alu Qormeh Gheisi (Lamb With Apricots)
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 49892.fido_cooking@1:124/5016 2b63669a
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/bcc17e369 Sep 20
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/60b5b2e48 Oct 01
2024 18:08 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Khorescht-E Alu Qormeh Gheisi (Lamb With Apricots)
 Categories: Lamb, Persian
      Yield: 1 Batch

     60 g  Lapeh (yellow lentils)
      2 lg Onions
           Oil; salt, pepper
      1 ts Turmeric
    500 g  Lamb (boneless shoulder);
           -cut into medium sized cubes
    150 g  Alu (yellow prunes,
           -available in Persian shops)
    200 g  Dried apricots; halved
      2 tb Dried fenugreek leaves
    1/2 ts Saffron; ground
      1 pn Ground nutmeg; generous

  The day before you plan to cook the dish, pour boiling water over the
  lapeh and leave to soak overnight. The next day, drain in a sieve and
  rinse with fresh water.

  Finely chop the onions and fry in a large pan in a little oil until
  golden. Sprinkle over the turmeric and stir.

  Add the pieces of lamb and fry for 5 minutes until browned on all
  sides.

  Now add the drained lapeh, dried fruits and fenugreek leaves to the
  lamb and stir-fry for 5 minutes.

  Sprinkle with the saffron and nutmeg, season with salt and pepper,
  and stir once.

  Pour over 250 ml boiling water and bring the koresh to a boil. Reduce
  the heat to low, cover, and simmer gently for at least 2 hours. If
  the level of liquid in the pan falls too low, top it up with boiling
  water as needed. Don`t overdo it though, as the koresh is meant to be
  thick.

  As soon as the khoresh is braising in the pan, prepare rice so that
  both will be ready at the same time.

  Serve with yogurt.

  Recipe by The Persian Kitchen by Neda Afrashi, 2006

MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 18/200 50/109 90/1 102/401 103/1
705 105/81 106/201 124/5016
SEEN-BY: 129/305 153/7715 214/22 218/0 1 109 215
601 700 720 810 840 850 860
SEEN-BY: 218/870 880 900 930 940 226/30 227/114
229/110 114 206 300 307 317
SEEN-BY: 229/400 426 428 452 470 664 700 266/512
282/1038 291/111 292/854
SEEN-BY: 301/1 320/219 322/757 342/200 396/45
450/1024 460/58 256 1124 5858
SEEN-BY: 463/68 1331 467/888 633/280 712/848
5001/100 5005/49 5020/400 715
SEEN-BY: 5020/828 830 848 1042 4441 12000 5030/49
1081 5053/51 5054/8 30
SEEN-BY: 5061/133 5075/35 128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 229/426 460/58 463/68
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх