COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 7 из 100
 От   : Dave Drum                           1:18/200          08 ноя 24 11:16:00
 К    : Ruth Haffly                                           08 ноя 24 14:41:06
 Тема : Chilies was: Pancakess
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 1:18/200@fidonet 668b3d24
@CHRS: CP437 2
@PID: MBSE-BBS 1.1.0 (Linux-x86_64)
@TZUTC: -0500
@TID: MBSE-FIDO 1.1.0 (Linux-x86_64)
-=> Ruth Haffly wrote to Shawn Highfield <=-

 RH> Andrea sounds like a friend of mine who thinks anything above a bell
 RH> pepper is too hot.

 SH> Yes that`s true.  Black pepper at all is too hot for her.

 RH> Some can take it, others can`t. I was reading an article in today`s
 RH> paper about a pepper grower who has developed a Pepper X with a
 RH> Scoville Unit # of 2,700,000. He said it took him 6 hours to recover
 RH> from eating one. Now that is one hot pepper!

Chilies come in categories Bland, Mild, Medium, Hot, Firey, and Stupid
Hot. That sounds like it`s in the stupid-hot range.

 RH> I like a medium heat, but not to overpower
 RH> everything else or burn my mouth so I can`t appreciate the other
 RH> tastes in what I`m eating.

 SH> I`m the same now, I used to like hotter things, but the old stomach
 SH> isn`t as happy when I try to burn it. LOL

Actually, did you know that capsaicin (the heat in chilies) can be used
to cure bacterial ulcers? Go figger.

 RH> I used to go for a medium-hot but that was when I was living in AZ and
 RH> HI. Getting older, moving (further) away from pepper growing territory,
 RH> changing my eating habits, etc have toned down my heat level.

Chile tolerance has to be maintained ... as you have learned. I remember
taking Michael Loo to our local Den Chilli Parlor - where he ate five 
(yes 5) bowls of their Firebrand Chilli in one sitting. His name is now
forever enshrined on their "Wall of Flame".

 RH> I know, I like it with onion and/or garlic powder and salt. The
 RH> onion powder is a family tradition; when I married a half Italian, I
 RH> began cooking with a lot of garlic. Tried it on popcorn and liked it
 RH> so...

 SH> I like that, I can`t remember where I had it first, probably a friends
 SH> house as a teenager.

 RH> Popcorn was an easy and inexpensive snack in college too. Seemed that
 RH> almost every night the smell of corn popping would waft thru the halls.
 RH> (G)

Was that before the days that microwaves were common? If so that had to 
take some planning and effort.  Bv)=

MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Nacho Popcorn
 Categories: Grains, Cheese, Chilies, Herbs
      Yield: 5 Quarts
 
      5 qt Popped popcorn
    1/2 c  Butter; melted
      2 tb Grated Parmesan cheese
      2 tb Dried parsley flakes
      1 ts Garlic salt
      1 ts Chilli spice mix
      6 dr Hot pepper sauce
 
  Place popcorn in a large bowl. Combine remaining
  ingredients; drizzle over popcorn and toss until
  well coated.
  
  Linda Boehme, Fairmont, Minnesota
  
  Makes: 5 quarts
  
  RECIPE FROM: https://www.tasteofhome.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Archives
 
MMMMM

... Chilies should be hot-enough-to-notice not hot-enough-to-destroy-you.
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: Outpost BBS * Johnson City, TN (1:18/200)
SEEN-BY: 1/110 18/200 50/109 90/1 105/81 106/201
128/187 129/305 153/7715
SEEN-BY: 218/700 226/30 227/114 229/110 114 206
300 307 317 400 426 428 452
SEEN-BY: 229/470 664 700 266/512 282/1038 291/111
292/854 301/1 320/219
SEEN-BY: 322/757 342/200 450/1024 460/58 256 1124
5858 463/68 1331 467/888
SEEN-BY: 633/280 712/848 902/26 5005/49 5020/101
400 715 828 830 848 1042
SEEN-BY: 5020/4441 12000 5030/49 1081 5053/51
5054/30 5061/133 5075/35 128
SEEN-BY: 5083/444
@PATH: 18/200 229/426 460/58 463/68 5020/1042
4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх