COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 33 из 100
 От   : Ruth Haffly                         1:396/45.28       10 ноя 24 17:39:19
 К    : Dave Drum                                             10 ноя 24 17:55:04
 Тема : Chilies was: Pancakess
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 1:396/45.28 cad50ab3
@REPLY: 1:396/45.0 67309e44
Hi Dave,

 RH> He must have a cast iron stomach. One of Steve`s brothers used to like
 RH> things extra hot. He told us some years ago that he put in a take out
 RH> order in some place for super, extra, extra hot wings. When he came to
 RH> pick it up, the whole kitchen crew came out to see who it was that
 RH> wanted the wings so hot. Some time later he developed ulcers and now
 RH> can`t have the hot and spicy foods he used to enjoy.

 DD> If it`s bacterial ulcers he can. The heat in the chilies (capsaicin)
 DD> is known to kill the bacteria (baccatum pyloreum). (cribbed the

It`s not, we`ve discussed it different times, including the bacterial
aspect.

 DD> However, if it`s a stress caused or aspirin/Alleve, etc. caused ulcer
 DD> - leave the chilies alone.  Bv)=

IIRC, it was caused by NSAIDs so he has to leave chilis alone.


 RH> and HI. Getting older, moving (further) away from pepper growing
 RH> territory, changing my eating habits, etc have toned down my heat
 RH> level.

 SH> Just living with Andrea and Bob has brought my heat level way down.

 RH> I prefer to be able to taste other flavors in my food, and if it`s hot,
 RH> it should be an all over the mouth heat. That`s what we try to get with
 RH> our chili but so many other chilis we`ve had seem to concentrate their
 RH> heat in just one part of the mouth. That, to us, is not a good chili.

 DD> If things are too hot, after the second bite my taste buds are numb
 DD> and all I can taste is the heat. At chilli cook-offs heat is referredf
 DD> to as "up front/early" or "late heat". I prefer a mix of some early
 DD> heat followed by the warm, back-of-the-throat glow that is late heat.
 DD> And not so ot that I can`t taste the subtle flavours in the dish.

The mix is what we prefer and try for in our competition style chili.
The family friendly one is mild, but I usually bring an assortment of
heat (powdered and liquid) for folks to mix in to taste/heat level
desired.


 DD> Here`s a faily mild, tasty chile recipe. I have also made these with
 DD> red (ripe) chilies which have a slightly different flavour profile,
 DD> And a
 DD> different "stuffing" from the stuffed Mexi-Bells recipe I sent
 DD> Saturday.


 DD>       Title: Green Chilies Rellenos (Stuffed Green Chilies)
 DD>  Categories: Latino, Vegetables, Chilies, Cheese
 DD>       Yield: 5 Servings

Looks good. I got some pork tamales with red sauce at the farmer`s
market this past week. Since Steve can`t have the masa (corn), I will
enjoy them all.


---
Catch you later,
Ruth
rchaffly{at}earthlink{dot}net  FIDO 1:396/45.28


... Is this a Kodak moment or a Maalox moment?

--- PPoint 3.01
 * Origin: Sew! That`s My Point (1:396/45.28)
SEEN-BY: 10/0 1 19/25 25 50/109 102/401 103/1 705
106/1 1 987 987 124/5014
SEEN-BY: 124/5014 5016 5016 130/330 330 154/10
214/22 218/0 1 109 215 601 700
SEEN-BY: 218/700 720 810 840 850 860 870 880 900
930 940 221/1 6 229/426
SEEN-BY: 240/1120 301/1 113 335/364 341/66 387/18
18 21 21 25 25 396/45 45
SEEN-BY: 450/1024 463/68 467/888 712/848 5005/49
5020/101 715 828 830 848
SEEN-BY: 5020/1042 4441 12000 5030/49 1081 5053/51
5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 396/45 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх