COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 74 из 100
 От   : Dave Drum                           1:3634/12         12 ноя 24 15:48:00
 К    : All                                                   12 ноя 24 15:02:04
 Тема : Split Pea Soup Week - 4
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 46197.fido-cooking@1:3634/12 2b9a7c2b
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.18a-Linux May 23 2020 GCC
7.5.0
@TID: SBBSecho 3.11-Linux r3.173 May 23 2020 GCC
7.5.0
@CHRS: UTF-8 4
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Hearty Split Pea Soup w/Bacon
 Categories: Vegetables, Herbs, Pork, Poultry
      Yield: 11 servings
 
      1 lb Slab bacon in 1/4" slices
      1 lg Onion; chopped
      1    Carrot; chopped
      1    Rib celery; chopped
      1    Head garlic; cloves peeled,
           - sliced thin
           Salt & black pepper
      1 lb Dried green split peas;
           - rinsed, picked over
      4    Bay leaves
      3 qt Chicken stock
    1/2 bn Fresh thyme leaves; stripped
           - from stems
 
  Dice bacon into 1/4" cubes. Place in a heavy 6-quart pot
  over medium-low heat. Cook until fat is rendered and
  translucent. Add onion, carrot, celery and garlic. Cook
  until onion and garlic are soft and translucent. Season
  with salt and pepper.
  
  Add split peas, stir to coat with fat, and add bay
  leaves and 2 quarts stock. Increase heat and bring to a
  boil. Reduce heat so soup simmers. Skim foam that rises
  to the surface for about 10 minutes, until no more
  appears. Add thyme leaves. Simmer uncovered about 1 hour
  or longer, until peas are soft and starting to fall
  apart. Add more stock, as needed.
  
  Remove soup from heat. Add salt and pepper to taste.
  Pur├йe soup in a food processor in several batches, short
  of perfect smoothness; you should be able to spoon up
  some texture. Reheat soup, skimming off any foam. Stir
  from the bottom to mix well, then ladle into bowls and
  serve.
  
  Recipe from: Freemans Restaurant
  
  Adapted by: Florence Fabricant
  
  Yield: 10 to 12 servings
  
  RECIPE FROM: https://cooking.nytimes.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Archives
 
MMMMM

... Anchovies = sea bacon
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: SouthEast Star Mail HUB - SESTAR (1:3634/12)
SEEN-BY: 1/120 18/0 50/109 116/116 123/0 25 126
180 755 3001 3002 135/115
SEEN-BY: 153/7715 154/10 220/6 221/1 6 222/2
240/1120 1634 8001 8002 8005
SEEN-BY: 240/8050 250/1 275/1000 280/5003 291/111
301/1 113 313/41 335/364
SEEN-BY: 341/66 362/6 371/0 450/1024 463/68 467/888
712/1321 2320/105 3634/0
SEEN-BY: 3634/12 24 27 56 57 58 119 5005/49
5020/101 715 828 830 848 1042
SEEN-BY: 5020/4441 12000 5030/49 1081 5053/51
5058/104 5061/133 5075/128
SEEN-BY: 5083/444
@PATH: 3634/12 240/1120 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх