COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 74 из 100
 От   : Dave Drum                           1:18/200          23 ноя 24 20:08:00
 К    : All                                                   23 ноя 24 14:43:04
 Тема : 11/24 Nat`l Sardine Day 3
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 1:18/200@fidonet 668bbefe
@CHRS: CP437 2
@PID: MBSE-BBS 1.1.0 (Linux-x86_64)
@TZUTC: -0500
@TID: MBSE-FIDO 1.1.0 (Linux-x86_64)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Grilled Spiced Sardines w/Couscous
 Categories: Seafood, Pasta, Herbs, Citrus
      Yield: 4 Servings
 
     12    Sardines; cleaned, scaled,
           - heads removed
    1/4 c  Extra-virgin olive oil
      2 cl Garlic; fine chopped
  1 3/4 ts Ground coriander
      1 ts Ground cinnamon
    1/2 ts Ground black pepper
           Zest & juice of 1 lemon;
           - divided
    3/4 ts Fine sea salt; divided
      1    (1") cinnamon stick
      1 c  Whole wheat couscous
      3 tb Chopped fresh cilantro
      3 tb Chopped fresh flat-leaf
           - parsley
 
  Quickly rinse sardines and pat dry. Using your fingers,
  grasp the top of a sardine`s backbone and pull down firmly
  but gently to remove it. (Don`t worry if flesh gets a
  little ragged; this will help sardines absorb the
  marinade.) Repeat with remaining sardines. Using a sharp
  knife, cut a few slits in both sides of each sardine. In a
  large bowl, combine oil, garlic, coriander, ground
  cinnamon, pepper, lemon juice and 1/2 teaspoon of the
  salt. Add sardines and toss gently to coat them all over.
  Cover and refrigerate while you heat the grill and make
  couscous.
  
  Prepare a grill for medium heat cooking or preheat the
  broiler. In a small saucepan, combine 1 1/2 cups water,
  cinnamon stick and remaining 1/4 teaspoon salt. Bring to a
  boil over high heat. Stir in couscous and lemon zest.
  Remove from the heat, cover the pan and let sit for 10
  minutes.
  
  Remove sardines from marinade and discard excess marinade.
  If grilling, remove as much marinade as possible from fish
  (it will cause flare-ups) and place them on the grill; use
  a grill basket if you have one. If broiling, place fish on
  a baking sheet and broil 6" from the heat source.
  
  Cook sardines, flipping once, until well browned and
  cooked through, about 3 minutes per side.
  
  Fluff couscous with a fork and discard cinnamon stick.
  Mound couscous on a platter and surround with sardines.
  Sprinkle sardines with cilantro and parsley and serve.
  
  Serves 4
  
  Recipe from: http://www.wholefoodsmarket.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Archives
 
MMMMM

... Sometimes mental patients manage to gain access to a computer.
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: Outpost BBS * Johnson City, TN (1:18/200)
SEEN-BY: 1/110 18/200 50/109 103/705 105/81 106/201
128/187 129/305 153/7715
SEEN-BY: 154/10 218/700 221/1 6 226/30 227/114
229/110 114 206 300 307 317
SEEN-BY: 229/400 426 428 452 470 664 700 240/1120
266/512 282/1038 291/111
SEEN-BY: 292/854 301/1 113 320/219 322/757 335/364
341/66 342/200 450/1024
SEEN-BY: 460/58 463/68 467/888 633/267 280 712/620
848 770/1 902/26 5005/49
SEEN-BY: 5020/101 400 715 828 830 848 1042 4441
12000 5030/49 1081 5053/51
SEEN-BY: 5061/133 5075/35 128 5083/444
@PATH: 18/200 229/426 712/848 301/1 5020/1042
4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх