COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 27 из 100
 От   : Dave Drum                           1:2320/105        09 апр 25 10:16:00
 К    : All                                                   09 апр 25 14:02:02
 Тема : Nat Goodeberry Month - 5
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 163742.cooking@1:2320/105 2c5f581b
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/acc19483f Apr 26
202 GCC 12.2.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/acc19483f Apr 26
2024 23:04 GCC 12.2.0
@BBSID: CAPCITY2
@CHRS: ASCII 1
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Old Fashioned Gooseberry Pie
 Categories: Pastry, Fruits, Pies, Citrus
      Yield: 6 Servings
 
MMMMM---------------------------CRUST--------------------------------
  2 1/2 c  Flour
    1/4 c  Sugar
     16 tb (1/2 lb) very cold butter;
           - in small cubes
      4 tb Ice cold milk; more, if
           - needed
    1/2 ts Salt
      1 lg Egg; beaten together
           +=WITH=+
      1 tb Milk; for glazing top crust

MMMMM--------------------------FILLING-------------------------------
      5 c  Whole wild gooseberries;
           - stemmed, washed
  1 1/2 c  Sugar; or less
      2 tb Grated fresh ginger
           Juice and zest of one orange
    1/3 c  Instant tapioca
      4 tb Butter
 
  Set oven @ 375oF/190oC.
  
  To make the crust, use stand mixer with paddle beater.
  Beat together butter, flour, sugar and salt until butter
  is in flakes, coated with flour. Do not over mix. Slowly
  add very cold milk, one or two tablespoons at a time.
  When dough first begins to form ball, stop beating. Do
  not add too much liquid. Dough should barely hold
  together. Divide dough into two balls, press into a
  thick disk with hands, wrap in plastic wrap, and
  refrigerator for 30 minutes or longer.
  
  While dough is chilling, begin preparing the filling.
  Combine all ingredients except butter in a large sauce
  pan, and place over medium heat. Cover until
  gooseberries begin to soften and burst (about 5
  minutes.) Then uncover, and keep barely simmering on
  medium-low heat for an additional 10 minutes. Remove
  from heat and allow to cool while rolling out pastry.
  
  Once dough has chilled, remove from refrigerator and
  roll out one disk on a lightly floured surface until
  large enough to cover bottom and sides of pie dish, with
  3/4 inch overhang. Crimp edges decoratively, and set pie
  weights on top of bottom crust. Bake for 10 minutes or
  until golden. Do not let edges of crust burn. Cover with
  aluminum foil or pie guard if necessary.
  
  While bottom crust is baking, roll out second pastry
  disk. Using small biscuit cutter or rim of small juice
  glass, cut out circles from rolled dough. Place circles
  on baking tray and return immediately to refrigerator or
  freezer to keep chilled. (Do not re-roll scraps of extra
  pastry dough, they will become tough. Bake on separate
  baking sheet to snack on with ice cream.)
  
  Once bottom crust has baked, and filling has cooled,
  pour gooseberry filling into bottom crust. Slice 4
  tablespoons of butter on top of filling, then decorative
  layer of pastry circles in concentric pattern, leaving a
  hole in the middle and around the outer edge. Brush top
  disks with beaten egg/milk mixture. Use aluminum foil
  strips, or pie guard over crust. Return to oven and bake
  for 35 to 50 minutes, or until juices are vigorously
  bubbling. (Be sure to place a baking sheet on rack below
  pie to catch any spilling juices. There will be some.)
  
  Allow pie to cool completely before serving.
  
  Serves 8. (according to whom? UDD)
  
  From: http://beekman1802.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Kitchen
 
MMMMM

... "Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly" JFK
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: capitolcityonline.net * Telnet/SSH:2022/HTTP (1:2320/105)
SEEN-BY: 1/120 18/0 50/109 116/116 123/0 25 126
180 755 3001 3002 135/115
SEEN-BY: 153/7715 154/10 220/6 221/1 6 222/2
240/1120 1634 8001 8002 8005
SEEN-BY: 240/8050 250/1 275/1000 280/5003 301/1 113
313/41 335/364 341/66
SEEN-BY: 362/6 371/0 382/200 450/1024 463/68
712/1321 2320/0 105 107 3634/0
SEEN-BY: 3634/12 24 27 56 57 58 60 119 5020/101
715 828 830 848 1042 4441
SEEN-BY: 5020/12000 5030/49 1081 5053/51 5058/104
5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 2320/105 3634/12 240/1120 301/1 5020/1042
4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх