COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 38 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        11 апр 25 10:45:35
 К    : All                                                   11 апр 25 19:02:02
 Тема : Date Fig Ladoo
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 54521.fido_cooking@1:124/5016 2c5f4418
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.21a-Linux master/d9608b6d0 Apr 10
2025 GCC 13.3.0
@TID: SBBSecho 3.24-Linux master/d9608b6d0 Apr 10
2025 GCC 13.3.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Date & Fig Ladoo (Sweet Balls)
 Categories: Desserts, Indian
      Yield: 25 Ladoos

  1 1/2 c  Dates; pitted,
           - coarsely chopped
    1/2 c  Dried figs (anjeer);
           - coarsely chopped
  1 1/2 c  Raw; unsalted walnuts
      1 c  Raw; unsalted almonds
      2 tb White poppy seeds
           - (khus-khus)
      4 tb Ghee or unsalted butter;
           - melted
    1/8 ts Ground cinnamon (optional)
    1/2 ts Cardamom powder
           Ghee; to grease the palms

  In a small pan, on low, lightly dry toast the walnuts and almonds for
  3 to 5 minutes or until you smell the aroma. Set aside to cool.

  In the same pan, dry toast the white poppy seeds as well for 30 to
       40    seconds on low.

  Once the nuts have cooled, tip them on a board and using a sharp
  knife chop them.

  Chop them as fine as it is possible by hands.

  This can be done in a food processor too. Take care that you don`t
  over pulse them so that they release the oils.

  Rub some ghee on your food processor jar. This will aid in taking out
  the grounddates later. Tip in the chopped dates & figs and pulse 10
  to 15 times & grind. You will get a highly sticky ball. Set aside.

  In a large bowl, tip the chopped nuts, poppy seeds along with
  cardamom & cinnamon powder.

  Combine well. With greased palms, take out the ground date & fig
  mixture and add to the bowl. Pour the 4 tb melted ghee on top.

  Mix everything with hands (preferably) until it comes together. You
  might need to grease your palms in between.

  Once mixed, pinch equal portions and shape into balls or ladoos.

  Store at room temperature for up to 2 weeks.

  Best enjoyed with a glass of warm milk.

  Recipe by Sanjuro

  Recipe FROM:
  

MMMMM
--- SBBSecho 3.24-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 124/0
5016 154/10 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 880
900 940 221/1 6 229/426
SEEN-BY: 240/1120 301/1 113 335/364 341/66 396/45
450/1024 463/68 712/848
SEEN-BY: 5020/101 715 828 830 848 1042 4441 12000
5030/49 1081 5053/51
SEEN-BY: 5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх