COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 48 из 100
 От   : Dave Drum                           1:124/5016        08 май 25 21:59:46
 К    : All                                                   08 май 25 06:20:03
 Тема : 5/10 Nat`l Shrimp Day - 4
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 55002.fido_cooking@1:124/5016 2c837c7c
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.21a-Linux sqlite/e79d82be0 May 04
2025 GCC 13.3.0
@TID: SBBSecho 3.24-Linux sqlite/e79d82be0 May 04
2025 GCC 13.3.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: CP437 2
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Shrimp Etouffee
 Categories: Seafood, Vegetables, Herbs, Rice
      Yield: 4 servings
 
      4 tb Unsalted butter
      1    Yellow onion; fine chopped
      2    Celery ribs; thin sliced
    1/2    Bell pepper; fine chopped
      4 cl Garlic; minced
      3 tb A-P flour
      2 tb Tomato paste
    3/4 c  Chicken or vegetable stock
      1 tb Hot sauce; to taste
      1    Dried bay leaf
      2 ts Store-bought Creole
           - seasoning *
           Salt & black pepper
      1 lb U-50 shrimp; peeled,
           - deveined
      1    Scallion; green parts
           - chopped
           White rice; to serve
 
  * UDD recommends Tony Chachere`s (green can) or
  Louisiana Fish Fry (orange can)
  
  In a large skillet, melt the butter over medium-high
  heat. Add the onion, celery and bell pepper, and cook
  until softened, about 7 minutes. Add the garlic and cook
  until fragrant, 1 more minute.
  
  Sprinkle the flour over the ingredients and stir
  constantly until lightly toasted, about 5 minutes. Add
  the tomato paste, and stir and cook for 1 more minute.
  
  Pour in the stock and 3/4 cup water. Cook until the
  liquid is reduced by half, about 3 minutes. Add the hot
  sauce, bay leaf, Creole seasoning, 1 teaspoon salt and
  1/2 teaspoon pepper. Bring to a boil, and cook until the
  mixture starts to thicken, about 2 minutes.
  
  Stir in the shrimp and reduce the heat to medium. Simmer
  until the shrimp is cooked through and opaque, about 5
  minutes, turning each piece halfway through. Remove from
  the heat. Taste and adjust seasoning. Sprinkle the
  scallions on top. Serve warm over rice.
  
  By: Vallery Lomas
  
  Yield: 4 servings
  
  RECIPE FROM: https://cooking.nytimes.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Kitchen
 
MMMMM

... History books which contain no lies are exceedingly dull.
=== MultiMail/Win v0.52
--- SBBSecho 3.24-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 124/0
5016 154/10 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 880
900 940 221/1 6 229/426
SEEN-BY: 240/1120 301/1 113 335/364 341/66 396/45
450/1024 463/68 712/848
SEEN-BY: 5020/101 715 828 830 848 1042 4441 12000
5030/49 1081 5053/51
SEEN-BY: 5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх