COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 34 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        17 май 25 11:03:20
 К    : All                                                   17 май 25 19:12:02
 Тема : Chaat Masala
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 55203.fido_cooking@1:124/5016 2c8ec0eb
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.21a-Linux master/98ac05939 May 13
2025 GCC 13.3.0
@TID: SBBSecho 3.27-Linux master/98ac05939 May 13
2025 GCC 13.3.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@FORMAT: flowed
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Homemade Chaat Masala (Hot & Tangy Indian Spice Blend)
 Categories: Indian, Spices
      Yield: 3/4 Cups

    1/4 c  Coriander seeds
    1/4 c  Cumin seeds
      5    Whole dried red kashmiri
           - chillies; up to 6,
           - remove stems,
           - adjust to taste
    1/2 ts Ajwain (carrom) seeds;
           - scant
      1 tb Whole black peppercorns
      1 sm Green cardamom
      1 sm Clove
      1    Cinnamon stick (1/4")
  2 1/2 tb Amchoor (dry mango powder)
    1/4 ts Citric acid powder; scant
      1 ts Kashmiri chilli powder or
           - paprika
    1/2 ts Kala namak (black salt);
           - available in indian stores
           - (optional)
      2    Dried mint leaves; up to 3
      2 tb Salt; or to taste

  Use newly bought spices for this recipe. If the spices are more than 6
  months old, the blend will come out bitter.

  In a dry skillet, lightly dry roast coriander seeds, cumin seeds,
  whole chillies, ajwain, peppercorns, cardamom, cloves, and cinnamon
  stick. Dry roast each spice one at a time, separately, on low heat.
  Do not let the spices turn brown. Let cool completely.

  Put the roasted spices along with other items into dry coffee grinder
  or spice grinder and blitz to a fine powder.

  Store in air tight container at room temperature for up to 6 months.

  Recipe by sanjuro

  Recipe FROM:    homemade-chaat-masala-recipe.txt>

MMMMM
--- SBBSecho 3.27-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 18/200 50/109 102/401 103/1 705
105/81 106/201 124/0 5016
SEEN-BY: 128/187 129/14 305 153/7715 154/110 214/22
218/0 1 109 215 601 700
SEEN-BY: 218/720 810 840 850 860 880 900 940
226/30 227/114 229/110 114 206
SEEN-BY: 229/300 307 317 400 426 428 452 470 664
700 705 266/512 291/111
SEEN-BY: 292/854 301/1 320/219 322/757 342/200
396/45 450/1024 460/58 256
SEEN-BY: 460/1124 5858 463/68 633/280 712/848
902/26 5020/101 400 715 828 830
SEEN-BY: 5020/848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5054/30 5061/133
SEEN-BY: 5075/35 128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 229/426 460/58 463/68
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх