COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 96 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        19 май 25 09:22:57
 К    : All                                                   19 май 25 17:31:01
 Тема : Gut Atte Ka Halwa
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 55262.fido_cooking@1:124/5016 2c914c9f
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.21a-Linux master/98ac05939 May 13
2025 GCC 13.3.0
@TID: SBBSecho 3.27-Linux master/98ac05939 May 13
2025 GCC 13.3.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@FORMAT: flowed
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Gud Atte Ka Halwa (Whole Wheat Flour & Jaggery Pudding)
 Categories: Desserts, Indian, Pudding
      Yield: 6 Servings

    3/4 c  Ghee
      2    Cloves
      1 c  Atta (whole wheat flour)
  1 3/4 c  Water
      1 c  Jaggery; powdered
    1/2 ts Green cardamom powder; scant
           Nuts & raisins; to serve
           - (optional)

  In a heavy bottomed pan or kadhai, heat the ghee on a medium low heat
  until it melts. Once the ghee has melted, add the clove and wait
  until it crackles.

  Next, add the flour and roast on medium-low heat, stirring constantly
  until the wheat flour gets golden brown colour and you smell a nutty
  aroma.

  Do not rush this step else the flour will remain raw.

  It should take about 10 to 12 minutes and you will see golden brown,
  glistening syrup like melted ghee & flour in the pan.

  Meanwhile, on the second stove, in a sauce pan, heat water on high.

  Put off the stove. Wait for 1 to 2 minutes.

  Add jaggery to the warm water and stir until the it completely
  dissolves. If you have broken jaggery from the block and the big
  chunks are taking time to dissolve, heat up the water a little bit,
  but do not let it boil. Let sit near to stove.

  Once the wheat flour has turned dark brown and it has roasted nicely,
  reduce heat to low very carefully pour in the jaggery water into the
  roasted wheat-flour. It will splutter so be careful. Add the cardamom
  powder as well.

  On low heat, stir quickly and continuously to avoid lumps, and cook
  for a minute or less until the mixture turns smooth. Once you add the
  water, the mixture will immediately cup up and increase in volume. Do
  not cook for long time else the halwa will thicken and turn dry. Pick
  the cloves and discard.

  Mix in the nuts and raisins (if using) and combine.

  Serve the halwa warm or at room temperature.

  Recipe by sanjuro

  Recipe FROM:
  

MMMMM
--- SBBSecho 3.27-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 124/0
5016 154/10 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 880
900 940 221/1 6 229/426
SEEN-BY: 240/1120 301/1 113 335/364 341/66 396/45
450/1024 463/68 712/848
SEEN-BY: 5020/101 715 828 830 848 1042 4441 12000
5030/49 1081 5053/51
SEEN-BY: 5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх