COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 74 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        21 май 25 09:35:07
 К    : Dave Drum                                             21 май 25 17:49:02
 Тема : National Beef Month - 4
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 55312.fido_cooking@1:124/5016 2c93f2ab
@REPLY: 55311.fido_cooking@1:124/5016 2c939096
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.21a-Linux master/98ac05939 May 13
2025 GCC 13.3.0
@TID: SBBSecho 3.27-Linux master/2a6f852ff May 20
2025 GCC 13.3.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@FORMAT: flowed
@NOTE: FSEditor.js v1.105
  Re: National Beef Month - 4
  By: Dave Drum to Ben Collver on Wed May 21 2025 02:36:39

DD> If we spared our grub based on cuteness we`d never eat many of our
DD> staple foods .... no lamb chops, no venison, no ...

Oh no, not Bambi too!

DD> Chinese chives is also known as garlic chives.

https://en.wikipedia.org/wiki/Allium_tuberosum

I have seen them for sale in the Asian market.
I imagine one could substitute garlic scapes.

DD>       Title: Chinese Chives & Eggs Stir Fry

Nice recipe, thanks!

MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Chinese Chives With Fly Heads
 Categories: Pork, Taiwanese
      Yield: 1 Batch

      1 lb Pork; minced
      2 tb Chinese black bean
      5 oz Chinese chives; preferably
           - the ones with flowers
      2 tb Fresh Thai chili; seeded and
           - chopped
      2 tb Soy sauce; +2 tb
      2 tb Cooking wine
      1 ts Sugar
    1/3 ts Sesame oil
      1 cl Garlic; minced
      2 sl Ginger; minced
      1    Scallion; minced

  Soak the black beans 2 tb of water for 5 minutes. Raise and drain.

  Chop the Chinese chives into tiny pieces. Marinate the pork with 2 ts
  of soy sauce and 1 tb of cooking wine.

  Pre-cook the pork. This is a key step to determine if you can achieve
  that restaurant quality at home. You will need a cookware that can
  heat up to high temperature and has good heat retention. I use a cast
  iron wok.

  Over high heat, heat up the wok until you see continuous smoke. Add 1
  tb of oil and add 1/3rd of minced pork. Quickly spread out the pork
  to ensure you get a quick and nice sear to lock in the juice, about
  1-1/2 minutes. Set the pork aside and repeat this for the rest of the
  pork. If you see a good amount of liquid coming out of your pork that
  means your cookware is not hot enough.

  Alternative you can deep fry the pork over low-medium heat. I suspect
  that`s what the restaurants do.

  Over high heat, stir fry the black bean, minced garlic and ginger in
        1 tb of oil.

  Add pre-cooked pork and chopped chives. Mix rest of soy sauce, cooking
  wine, and sugar. Cook for about 2 minutes. Add salt if necessary. Add
  a few drops of sesame oil at the end. Before serving sprinkle some
  chopped scallion.

  Recipe by Yi Reservation

  Recipe FROM: <https://yireservation.com/recipes/
  minced-pork-w-black-bean-n-chives-in-taiwanese-style/>

MMMMM
--- SBBSecho 3.27-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 124/0
5016 154/10 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 880
900 940 221/1 6 229/426
SEEN-BY: 240/1120 301/1 113 335/364 341/66 396/45
450/1024 463/68 712/848
SEEN-BY: 5020/101 715 828 830 848 1042 4441 12000
5030/49 1081 5053/51
SEEN-BY: 5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх