COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 69 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        21 май 25 09:35:34
 К    : All                                                   21 май 25 17:49:02
 Тема : Falafel Burger
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 55314.fido_cooking@1:124/5016 2c93f2c8
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.21a-Linux master/98ac05939 May 13
2025 GCC 13.3.0
@TID: SBBSecho 3.27-Linux master/2a6f852ff May 20
2025 GCC 13.3.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@FORMAT: flowed
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Falafel Burger
 Categories: Burgers, Vegetarian
      Yield: 4 Burgers

     15 oz Can chickpeas (425 g);
           - drained and rinsed
      1 sm Onion (100 g);
           - roughly chopped
      1 md Carrot (60 g); chopped
      2 cl Garlic (6 g); minced
    1/2 c  Fresh parsley (15 g);
           - roughly chopped
    1/2 c  Fresh cilantro (15 g);
           - roughly chopped
      1 ts Ground cumin (2 g)
      1 ts Ground coriander (2 g)
    1/4 ts Cayenne pepper (0.5 g)
           - (optional)
      4 tb All-purpose flour or
           - chickpea flour for
           - gluten-free (30 g)
      1 ts Baking powder (5 g)
           Salt and pepper; to taste
      2 tb Olive oil (30 ml);
           - up to 3 tb (45 ml)
      4    Burger buns
           Lettuce leaves
           Tomato slices
           Pickled Red onion slices
           Tahini sauce or hummus

  Preparation time: 45 minutes
  Cooking time: 10 minutes

  This falafel burger recipe takes crispy falafel patties and piles
  them onto buns with all the fixings. Easy to make and great for meal
  prep!

  In a food processor with a blade attachment combine onion, carrot,
  garlic, parsley and cilantro. Pulse until all ingredients are finely
  minced. You may need to stop a few times and scrape the sides with a
  spoon.

  Add chickpeas, cumin, coriander, cayenne (if using), salt and pepper,
  flour or chickpea flour, and baking powder to the minced vegetables.
  Pulse until combined but still slightly chunky. Avoid over-processing
  to keep some texture.

  Transfer the mixture to a bowl, cover, and refrigerate for at least 30
  minutes. This helps it firm up.

  Remove the falafel mixture from the fridge. Divide into 4 equal parts
  and shape each into burger-sized patties, 1/2" thick.

  Heat olive oil in a non-stick pan over medium heat.

  Place patties in the pan, cooking 3 to 4 minutes per side until golden
  brown and crispy on both sides. Alternatively you can bake the
  patties in the preheated to 400?F (200?C) oven for 20 minutes. Use
  a parchment lined baking sheet and lightly spray or brush patties
  with oil before baking.

  Remove from heat and set aside.

  Toast the burger buns lightly.

  Spread a generous amount of tahini sauce or hummus on the bottom bun.

  Layer with lettuce, falafel patty, tomato slices, red onion slices.

  Spread more tahini sauce or hummus on the top bun and place on top.

  Recipe by Jessica Hylton

  Recipe FROM: <https://jessicainthekitchen.com/falafel-burger/>

MMMMM
--- SBBSecho 3.27-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 50/109 102/401 103/1 705 124/0
5016 154/10 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 880
900 940 221/1 6 229/426
SEEN-BY: 240/1120 301/1 113 335/364 341/66 396/45
450/1024 463/68 712/848
SEEN-BY: 5020/101 715 828 830 848 1042 4441 12000
5030/49 1081 5053/51
SEEN-BY: 5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх