COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 79 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        05 июл 25 17:17:32
 К    : All                                                   05 июл 25 01:37:03
 Тема : Scacce (Italian Sandwiches)
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 56335.fido_cooking@1:124/5016 2ccfb68b
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.21a-Linux master/5a0ede2e8 Jun 21
2025 GCC 13.3.0
@TID: SBBSecho 3.28-Linux master/5a0ede2e8 Jun 21
2025 GCC 13.3.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@FORMAT: flowed
@NOTE: FSEditor.js v1.105
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

      Title: Folded Flatbreads With Tomato, Onion, And Cheese (Scacce)
 Categories: Italian, Sandwiches
      Yield: 4 Servings

     10 g  Dried yeast -OR-
     20 g  Fresh yeast
     50 ml Milk; room temperature
      1 pn Sugar
    500 g  Durum wheat or plain flour
           Olive oil
           Salt
    400 g  Ripe tomatoes
      2 lg Onions; peeled and sliced
      1 pn Dried oregano
    200 g  Ragusano or cheddar; grated

  A bit like baked wraps, these Sicilian-inspired tomato, onion and
  cheese parcels are delicious served warm or at room temperature, and
  are rather handy for picnics, too.

  Start on the dough by mixing the yeast with the milk and a pinch of
  sugar, then leave it to wake up for 10 minutes.

  Add the flour, 220 ml water, two tb of olive oil and a pinch of salt,
  and bring everything together into a soft dough.

  Knead, then cover and leave to rest for two hours, or until doubled in
  size.

  Peel the tomatoes by plunging them first into boiling water for two
  minutes and then into cold water, so the skins pull away easily.

  Quarter the tomatoes, scoop out the seeds and cut the flesh into
  slender arcs.

  In a pan on a low heat, soften the onions in olive oil with a pinch of
  salt, then add the tomatoes and oregano, and cook for about 15
  minutes, until the mixture is rich and thick.

  Cut the dough into four equal pieces, then, working on a lightly oiled
  surface, roll and press each quarter into a roughly 20x30 cm
  rectangle.

  Spread some of the tomato mix in the centre of each piece and leave
  clear a border all around the edge--5 cm at the long sides and 2 cm
  at the top and bottom.

  Sprinkle over a quarter of the cheese, then bring in the long sides to
  cover the filling.

  Fold in half like a book, then pinch the top and bottom edges like a
  pop tart.

  Lift on to a baking tray, brush with oil and bake at 200?C (180?C
  fan)/390?F/gas 6 for 40 minutes, until golden.

  Leave to cool before wrapping.

  Recipe FROM: <https://www.theguardian.com/food/2025/jul/03/
  folded-flatbreads-tomato-onion-cheese-scacce-recipe-rachel-roddy>

  Recipe by Rachel Roddy

MMMMM
--- SBBSecho 3.28-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 10/0 1 18/200 50/109 102/401 103/1 705
105/81 106/201 124/0 5016
SEEN-BY: 128/187 129/14 305 153/7715 154/110 214/22
218/0 1 109 215 601 610
SEEN-BY: 218/700 720 810 840 860 880 900 940
226/30 227/114 229/110 206 300
SEEN-BY: 229/307 317 400 426 428 452 664 700 705
266/512 291/111 292/854
SEEN-BY: 301/1 320/219 322/757 342/200 396/45
450/1024 460/58 256 1124 5858
SEEN-BY: 463/68 633/280 712/848 902/26 5020/101 400
715 828 830 848 1042 4441
SEEN-BY: 5020/8912 12000 5030/49 1081 5053/51
5054/30 5061/133 5075/35 128
SEEN-BY: 5083/444
@PATH: 124/5016 218/700 229/426 460/58 463/68
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх