COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 47 из 100
 От   : Dave Drum                           1:2320/105        11 сен 25 07:14:57
 К    : Ben Collver                                           11 сен 25 16:04:04
 Тема : Pears was: Beat Breakfas
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 167029.cooking@1:2320/105 2d2a7fb6
@REPLY: 33469.fidonet_cooking@1:105/500 2d2749fc
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.21a-Linux master/123f2d28a Jul 12
2025 GCC 12.2.0
@TID: SBBSecho 3.28-Linux master/123f2d28a Jul 12
2025 GCC 12.2.0
@BBSID: CAPCITY2
@CHRS: ASCII 1
@FORMAT: flowed
-=> Ben Collver wrote to Dave Drum <=-

 DD> Something else I really like "pickled" and whose season is ending
 DD> soon in Illinois ......
 
 DD> Title: Mimi`s Pickled Peaches

 BC> Thanks!  I have not seen this recipe yet.

A word of caution if you make/eat it. Watch our for the cloves Biting
down on one not only give a flavour burst - it can be painful.

 BC> Here`s one for Ukrainian Applekraut:

 BC> MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06

 BC>       Title: Fermented Apples
 BC>  Categories: Apples, Pickles
 BC>       Yield: 1 Batch

 BC>       5 lb Apples
 BC>       5 qt Water
 BC>       2 c  Rye flour
 BC>       4 tb Sugar or honey
 BC>       2 ts Salt

So, do they rely on air-borne yeast for fermenting? I don`t see any
fermenting agent(s) listed. Just wondering.

The guy responsible for this recipe used to post on the cooking echo.
I met him at the first echo picnic I attended. He had a gorgeous wife
but he was a "falso alarm". He was not a medical doctor (thank providence)
but he;ld a PhD in Cultural Anthropology.

MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Ukraina Kutia
 Categories: Grains, Fruits, Nuts
      Yield: 6 Servings
 
      2 c  Wheat kernels
      3 qt Water
      1 c  Poppy seeds
    1/2 c  Chopped walnuts
      1    Apple; peeled, 1/4" cubes
    1/3 c  Honey
      1 c  Sugar
 
  Dry wheat in 250oF/121oC degree oven for 1 hour
  stirrring occasionaly. Rinse, soak overnight in cold
  water.
  
  Disolve honey in 3/4 cup very hot water.
  
  Bring wheat to a boil, simmer for 3-4 hours, until the
  wheat kernels burst.
  
  Simmer poppy seeds for 3-5 minutes, drain, grind in
  mortar with pestle and set aside.
  
  After ingredients are cool, combine in a bowl, add the
  chopped apples.
  
  Serve chilled as this will not keep well at room temp.
  
  Store in refirgerator for up to 2 days if needed.
  
  OPTIONS: You may add raisins (1/3 c), dried peaches,
  chopped (1/3 c), or other dried fruit such as dried
  chopped-cherries (1/3 c).
  
  Source: Dr. Donald Houston`s collection
  
  ORIGIN: Ludmila Blizniuk, Kherson-Ukraine
  
  RECIPE FROM: http://www.ruscuisine.com
  
  Uncle Dirty Dave`s Archives
 
MMMMM

... Take off your hat when you greet a lady. And leave it off forever.
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: capitolcityonline.net * Telnet/SSH:2022/HTTP (1:2320/105)
SEEN-BY: 50/109 103/705 104/119 114/10 120/302 616
154/10 30 50 700 218/700
SEEN-BY: 220/30 90 221/1 6 226/18 44 50 240/1120
301/1 113 335/364 341/66
SEEN-BY: 450/1024 463/68 712/848 2320/0 105 107
304 3634/12 5020/101 715 828
SEEN-BY: 5020/830 848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5061/133 5075/128
SEEN-BY: 5083/444
@PATH: 2320/105 154/10 301/1 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх