COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 100 из 100
 От   : Ben Collver                         1:105/500         14 сен 25 06:37:55
 К    : All                                                   14 сен 25 18:07:03
 Тема : Kidney Bean & Sweet Corn Curry
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 33486.fidonet_cooking@1:105/500 2d2c7e01
@TZUTC: -0700
@PID: Synchronet 3.20d-Win32 master/500ef7050 Mar 03
2025 MSC 1942
@TID: SBBSecho 3.23-Win32 master/500ef7050 Mar 03
2025 MSC 1942
@BBSID: FQBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: SlyEdit 1.89e (2025-02-09) (ICE style)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Kidney Bean And Sweet Corn Curry
 Categories: Indian, Vegetarian
      Yield: 4 Servings
 
      3 tb Rapeseed oil
     25    Fresh curry leaves
           - (2 sprigs)
      1 ts Cumin seeds
      1    Brown onion;
           - peeled & chopped
           Fresh ginger (2x2 cm);
           - peeled, finely grated
      4 cl Garlic; peeled and minced
      1    Green finger chiles;
           - up to 2 -OR-
      1 ts Kashmiri chilli powder
    400 g  Tin finely chopped tomatoes
           - or passata
  1 1/2 ts Garam masala
    800 g  Tins kidney beans in water;
           - drained and rinsed
  1 3/4 ts Fine sea salt
    150 g  Frozen sweet corn; defrosted
           Chapatis; to serve
           Greek yoghurt to serve
 
  Preparation time: 10 minutes Cooking time: 40 minutes
  
  My grandmother, Narmada Lakhani, passed away earlier this year aged
  92. Well, we think she was 92, but no one recorded her birth date, so
  we can only estimate. What we do know about her, though, is that she
  had a very cheeky laugh, and that she loved lager tops, penny slot
  machines and tucking GBP10 notes down her bra, ready to hand out to an
  unsuspecting grandchild as a gift. She never asked if I was happy,
  only if I`d eaten well, which I assume to her were the same thing. At
  this time of year, eating well for her meant tucking into sweet corn,
  so, in her memory, I`m going to do the same
  
  Heat the oil in a large, deep-sided frying pan and test it`s up to
  temperature by dipping in a wooden spoon: if bubbles form around the
  spoon immediately, the oil is ready.
  
  Drop in the curry leaves and cumin seeds, leave them to splutter for a
  minute, then add the onion.
  
  Cook, stirring frequently, for about 10 minutes, until the onion is
  glossy and soft enough to cut with a wooden spoon; don`t skimp on the
  time here.
  
  Add the ginger, garlic, and chile to the softened onions and cook,
  stirring, for 2 minutes.
  
  Tip in the tomatoes and leave to cook for approximately 8 minutes,
  until the mix splits and the tomatoes start to release oil back into
  the pan.
  
  Add the garam masala, stir for 1 minute, then add the kidney beans,
  salt, 250 ml cold water, and the sweet corn, and bring to a boil.
  
  Turn down the heat to a simmer and leave to cook for a further 10
  minutes.
  
  Serve with chapatis and thick Greek yoghurt.
  
  Recipe by Meera Sodha
  
  Recipe FROM: <https://www.theguardian.com/food/2025/sep/06/
  kidney-bean-and-sweetcorn-curry-recipe-meera-sodha>
 
MMMMM
--- SBBSecho 3.23-Win32
 * Origin: The Fool`s Quarter, fqbbs.synchro.net (1:105/500)
SEEN-BY: 10/0 1 18/200 50/109 102/401 103/1 705
105/7 10 11 44 45 81 500
SEEN-BY: 106/201 124/5016 128/187 129/14 305
153/7715 154/10 110 214/22 218/0
SEEN-BY: 218/1 109 215 601 610 700 810 840 860
880 900 221/1 6 226/30 227/114
SEEN-BY: 229/110 206 300 307 317 400 426 428 452
470 664 700 705 240/1120
SEEN-BY: 266/512 291/111 292/854 301/1 113 320/219
322/757 335/364 341/66
SEEN-BY: 342/200 396/45 450/1024 460/58 463/68
633/280 712/848 902/26
SEEN-BY: 5020/101 400 715 828 830 848 1042 4441
12000 5030/49 1081 5053/51
SEEN-BY: 5061/133 5075/35 128 5083/444
@PATH: 105/500 81 229/426 218/700 301/1 5020/1042
4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх