COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 71 из 100
 От   : Ben Collver                         1:105/500         10 дек 25 07:08:43
 К    : All                                                   10 дек 25 18:17:02
 Тема : Curried Lentils With Carrots & Peas
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 35224.fidonet_cooking@1:105/500 2d9f4c93
@TZUTC: -0800
@PID: Synchronet 3.20d-Win32 master/500ef7050 Mar 03
2025 MSC 1942
@TID: SBBSecho 3.23-Win32 master/500ef7050 Mar 03
2025 MSC 1942
@BBSID: FQBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: SlyEdit 1.89e (2025-02-09) (ICE style)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Curried Lentils With Carrots & Peas
 Categories: Indian, Stews
      Yield: 4 Servings
 
      1 lg Onion; cut into chunks
      2 cl Garlic; crushed
      1 ts Fresh ginger; chopped
      1 tb Olive oil
      2 ts Curry powder or garam masala
      1 ts Salt
    1/2 ts Ground cumin
    1/2 ts Ground coriander
    1/4 ts Dry mustard
    1/4 ts Black pepper; freshly ground
    1/4 ts Cayenne
    1/4 ts Turmeric
    1/8 ts Ground cardamom or cloves
           - (optional)
      4 c  Water
  1 1/4 c  Dried brown lentils;
           - picked over & rinsed
      2 lg Carrots;
           - halved lengthwise and
           - cut into thin half-moons
    3/4 c  Green peas; thawed
      1 c  Unsweetened coconut milk
           Cooked basmati rice;
           - hot, to serve
 
  In a food processor, puree the onion, garlic, and ginger.
  
  Heat the olive oil in a large saucepan over medium heat. Add the onion
  puree, cover, and cook to mellow the flavor, about 5 minutes,
  stirring a few times to make sure it doesn`t burn. Stir in all of the
  spices and cook, stirring, for 30 seconds. Add the water and bring to
  a simmer. Add the lentils, cover, and cook for 25 minutes. Add the
  carrots, cover, and continue to cook until tender, about 20 minutes
  more.
  
  When the lentils and carrots are tender, stir in the peas and coconut
  milk. Taste and adjust the seasonings, if needed. Simmer, uncovered,
  to incorporate the flavors, about 10 minutes. Serve hot over rice.
  
  Recipe by Vegan Planet by Robin Robertson
 
MMMMM
--- SBBSecho 3.23-Win32
 * Origin: The Fool`s Quarter, fqbbs.synchro.net (1:105/500)
SEEN-BY: 1/19 100 16/0 18/200 19/37 50/109 80/1
105/7 10 11 44 45 81 500
SEEN-BY: 106/201 123/130 128/187 129/14 305 132/174
142/104 799 153/7715
SEEN-BY: 154/110 203/0 218/700 221/0 1 6 226/30
227/114 229/110 134 206 300
SEEN-BY: 229/307 317 400 426 428 452 470 664 700
705 230/0 240/1120 5832
SEEN-BY: 266/512 280/5003 5006 291/111 292/854
301/1 113 320/119 219 319 2119
SEEN-BY: 322/757 762 326/101 335/364 341/66 342/200
423/81 450/1024 460/58
SEEN-BY: 463/68 633/280 712/848 902/26 5020/101 400
715 828 830 848 1042 4441
SEEN-BY: 5020/12000 5030/49 1081 5053/51 5061/133
5075/35 128 5083/444
@PATH: 105/500 81 229/426 320/219 221/1 301/1
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх