COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 73 из 100
 От   : Ben Collver                         1:105/500         10 дек 25 07:09:03
 К    : All                                                   10 дек 25 18:17:02
 Тема : Piri Piri Paneer Tikka
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 35225.fidonet_cooking@1:105/500 2d9f4ca8
@TZUTC: -0800
@PID: Synchronet 3.20d-Win32 master/500ef7050 Mar 03
2025 MSC 1942
@TID: SBBSecho 3.23-Win32 master/500ef7050 Mar 03
2025 MSC 1942
@BBSID: FQBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: SlyEdit 1.89e (2025-02-09) (ICE style)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Piri Piri Paneer Tikka
 Categories: Indian
      Yield: 1 Batch
 
MMMMM----------------------PIRI PIRI SAUCE---------------------------
      2 tb Olive oil
      4 lg Fresh Fresno peppers or any
           - hot pepper *
      1 sm Red bell pepper;
           - seeds removed & diced
      1    Shallot; diced
    1/4 ts Cumin seeds
    1/2 ts Kashmiri chili powder or
           - paprika
      1 tb Cilantro (3 to 4 sprigs);
           - chopped
    1/4 ts Black pepper; freshly ground
    1/2 ts Salt
    1/4 c  Water
      5 cl Garlic
  1 1/2 ts Fresh lime juice
    1/3 c  Olive oil; or as needed
           -during blending

MMMMM------------------------PANEER TIKKA-----------------------------
      6 oz Paneer (200 g); cut into
           - batons or 2x2" slabs
    1/2 c  Piri piri sauce;
           - adjust quantity to
           - desired heat level
    1/4 ts Garam masala
      1 pn Sugar; scant
    1/2 ts Salt
      1 tb Oil
      3 tb Oil; up to 4 tb, for cooking

MMMMM------------------------FOR SERVING-----------------------------
           Onions; sliced
           Lime wedges
           Chaat masala
           Cilantro
 
  * Note:
  
  Piri Piri is an extremely hot sauce. I usually de-seed and de-vein
  half the quantity of Fresno peppers to reduce the heat level. You
  could reduce the quantity in marinade too. If you do not get use any
  red colored peppers, just ensure that they are hot.
  
  Piri Piri Sauce:
  
  In a sauce pan, heat up the 2 tb oil. Add all of the ingredients
  except the garlic, lime juice, water & olive oil (needed for
  blending) & stir for 1 minute or so. Add the water and cook covered
  over medium heat for 5 to 6 minutes until the pepper skins are soft.
  Remove from heat, and allow to cool to room temperature. When the
  mixture has cooled, put into a blender, add the garlic cloves, lime
  juice, and blend drizzling the olive oil to a smooth blend. Strain
  the sauce through a fine mesh strainer. Pour into a clean glass
  container and cover with a lid. Let sit for at least 2 days before
  using.
  
  Paneer Tikka:
  
  Marinate the paneer in piri piri sauce, garam masala, salt to taste,
  and sugar. Add the oil and combine so that the paneer pieces. Skewer
  the paneer if you want. Let sit for 30 minutes, refrigerated.
  
  Heat up your grill pan or outdoor grill and grill the marinated
  paneer for 1 to 2 minutes on both sides. Paneer does not need much
  cooking so this should be fast. Brush liberally with oil while you
  grill. Take off the grill as soon as you get grill marks and sprinkle
  with chaat masala (optional).
  
  Serve immediately with green chutney, onion slices, cilantro & lime
  wedges.
  
  Recipe by sanjuro
  
  Recipe FROM:    piri-piri-paneer-tikka.txt>
 
MMMMM
--- SBBSecho 3.23-Win32
 * Origin: The Fool`s Quarter, fqbbs.synchro.net (1:105/500)
SEEN-BY: 1/19 100 16/0 18/200 19/37 50/109 80/1
105/7 10 11 44 45 81 500
SEEN-BY: 106/201 123/130 128/187 129/14 305 132/174
142/104 799 153/7715
SEEN-BY: 154/110 203/0 218/700 221/0 1 6 226/30
227/114 229/110 134 206 300
SEEN-BY: 229/307 317 400 426 428 452 470 664 700
705 230/0 240/1120 5832
SEEN-BY: 266/512 280/5003 5006 291/111 292/854
301/1 113 320/119 219 319 2119
SEEN-BY: 322/757 762 326/101 335/364 341/66 342/200
423/81 450/1024 460/58
SEEN-BY: 463/68 633/280 712/848 902/26 5020/101 400
715 828 830 848 1042 4441
SEEN-BY: 5020/12000 5030/49 1081 5053/51 5061/133
5075/35 128 5083/444
@PATH: 105/500 81 229/426 320/219 221/1 301/1
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх