COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        24 мар 24 10:31:46
 К    : All                                                   24 мар 24 18:42:01
 Тема : Sesame Date Pistachio Bars
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 44705.fido_cooking@1:124/5016 2a662c03
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/5a2a73ae1 Mar 23
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/5a2a73ae1 Mar 23
2024 19:12 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: UTF-8 4
@NOTE: SlyEdit 1.88d (2024-02-16) (ICE style)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Sesame, Date, And Pistachio Bars
 Categories: Bars, Cookies
      Yield: 18 Servings
 
    125 g  Pistachios
    100 g  Salted; roasted peanuts
    275 g  Soft dried dates
    125 g  Rolled oats
      1 ts Vanilla extract
      3 tb Thick honey
      2 tb Roasted sesame paste
      2 tb Sesame seeds
    200 g  Dark chocolate
 
  Preheat the oven to 180┬░C/gas mark 4. Line a 20 cm square cake tin
  with kitchen parchment. Put the pistachios, peanuts and dates in a
  food processor and process to a thick paste, taking care not to
  over-process to a pur├йe. Stir in the oats.
  
  Warm the vanilla extract, honey and sesame paste in a small pan over a
  medium heat. As soon as bubbling lightly stir into the date and nut
  mixture. Spoon into the lined cake tin, smooth the surface, pushing
  down firmly, but not so hard you compact the mixture. Sprinkle the
  surface with the sesame seeds. Bake for 20 minutes then remove from
  the oven and set aside to cool in its tin.
  
  Break the chocolate into small pieces and melt in a heatproof mixing
  bowl balanced over a pan of simmering water. Don`t be tempted to stir
  the chocolate until it is almost entirely melted, and then only
  gently.
  
  Lift the block of sesame biscuits out of the tin and cut into 18 short
  rectangles. Dip each sesame slice into the melted chocolate, covering
  half the biscuit. Lay each on a piece of baking paper and scatter
  crushed pistachios over the top if you wish, then let the chocolate
  set. If the room is warm, then you might want to chill them briefly
  in the fridge.
  
  Recipe by Nigel Slater
  
  Recipe FROM: <https://www.theguardian.com/food/2024/mar/03/
  nigel-slaters-recipes-for-bean-and-chard-soup-and-
  sesame-date-and-pistachio-bars>
 
MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 1/120 10/0 1 15/0 18/0 200 50/109 90/1
102/401 103/1 705 105/81
SEEN-BY: 106/1 201 987 116/116 120/302 616 123/0
10 25 126 160 180 200 755
SEEN-BY: 123/3001 124/5014 5016 128/260 129/305
130/330 135/115 225 153/757
SEEN-BY: 153/7715 154/10 30 40 50 700 214/22
218/0 1 109 215 601 700 720 810
SEEN-BY: 218/840 850 860 870 880 900 930 940
220/90 221/1 6 222/2 226/18 30
SEEN-BY: 226/70 227/114 229/110 112 113 206 307
317 400 426 428 470 664 700
SEEN-BY: 240/1120 250/1 266/512 275/1000 282/1038
291/111 292/854 299/6 301/1
SEEN-BY: 320/219 322/757 335/364 341/66 234 342/200
387/21 25 396/45 450/1024
SEEN-BY: 460/58 463/68 467/888 633/280 712/848 1321
770/1 2320/105 3634/0 12
SEEN-BY: 3634/24 27 56 57 119 5005/49 5019/40
5020/400 715 828 830 848 1042
SEEN-BY: 5020/4441 12000 5030/49 1081 5053/51
5054/8 5058/104 5061/133
SEEN-BY: 5075/35 128 5083/444 5090/958
@PATH: 124/5016 396/45 229/426 218/700 840 221/6
154/10 3634/12 5020/1042
@PATH: 5020/4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх