COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:105/500         27 мар 24 07:27:14
 К    : All                                                   27 мар 24 17:36:02
 Тема : Salmon In Pastry
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 20324.fidonet_cooking@1:105/500 2a69b226
@TZUTC: -0700
@PID: Synchronet 3.19b-Win32 master/a2a9dc027 Jan 2
2022 MSC 1928
@TID: SBBSecho 3.14-Win32 master/a2a9dc027 Jan 2
2022 MSC 1928
@BBSID: FQBBS
@CHRS: UTF-8 4
@NOTE: SlyEdit 1.75 (2021-12-11) (ICE style)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Salmon In Pastry
 Categories: Dinner pies, Seafood
      Yield: 12 Servings
 
           Puff pastry or pie dough
      3    Artichoke bottoms; cooked
           -and quartered
  1 1/2 lb Salmon fillet; cut into
           -twelve 2x3" pieces
      1 ts Salt
    1/2 ts Black pepper; coarsely
           -milled
    1/2 ts Nutmeg; freshly ground
     12 md Oysters
     12    Asparagus stalks; thin, cut
           -into 1" pieces
     24    Green seedless grapes or
           -gooseberries
    1/4 c  Pistachios; coarsly chopped
    1/4 c  Pistachios; finely ground
      1 lg Egg; beaten
      3    Lemons; cut in wedges
 
  Fish pies were often made into the shape of the fish being eaten such
  as lobster, crab, salmon, or carp and the crust embellished with
  elaborate pastry scales, fins, gills, and other details.
  
  This recipe includes artichokes and asparagus, both considered
  aphrodisiacs in Elizabethan England. Artichokes originated in Sicily
  and were introduced into England by the Dutch. King Henry VIII`s
  fondness for artichokes was legendary and he had them grown in his
  castle gardens. Artichokes, asparagus, and salmon were all expensive
  delicacies in Shakespeare`s day, enjoyed only by the nobility and
  wealthy.
  
  Roll out slightly less than one-half of the dough into a 5x13"
  rectangle about 1/4" thick and place on a parchment-lined baking
  sheet.
  
  Place the artichokes in a long line down the center of the crust.
  Sprinkle the salmon with the salt, pepper, and nutmeg and place over
  the artichokes. Arrange the oysters, asparagus, green grapes, and
  coarsely chopped pistachios over the salmon.
  
  Roll out the remaining dough into a 5x13" rectangle and place on top
  of the ingredients. Trim the dough into the shape of a fish and pinch
  the edges to seal. Using the excess dough, add fish details, such as
  an eye or fin. Using a teaspoon, imprint scale and tail marks on the
  dough, being careful not to cut through the dough. Brush with the egg
  and refrigerate for at least 30 minutes.
  
  Preheat the oven to 375┬░F. Bake the salmon for 40 minutes, or until
  golden brown.
  
  Serve with lemon wedges.
  
  Recipe by Shakespeare`s Kitchen by Francine Segan
  
  Recipe FROM: <https://www.folger.edu/blogs/shakespeare-and-beyond/
  recipe-salmon-pastry-shakespeare-kitchen-francine-segan/>
 
MMMMM
--- SBBSecho 3.14-Win32
 * Origin: The Fool`s Quarter, fqbbs.synchro.net (1:105/500)
SEEN-BY: 1/120 15/0 18/0 200 50/109 90/1 105/7 10
11 44 81 500 106/201
SEEN-BY: 116/116 123/0 25 126 160 180 200 755
3001 128/260 129/305 135/115
SEEN-BY: 135/225 138/146 153/7715 154/10 218/700
222/2 226/30 227/114 229/110
SEEN-BY: 229/112 113 206 307 317 400 426 428 470
664 700 240/1120 250/1
SEEN-BY: 261/38 266/512 275/100 1000 282/1038
291/111 292/854 299/6 301/1
SEEN-BY: 320/219 322/757 342/11 200 396/45 450/1024
460/58 463/68 467/888
SEEN-BY: 633/280 712/848 1321 1321 2320/105 3634/0
12 24 27 56 57 119 5005/49
SEEN-BY: 5019/40 5020/400 715 828 830 848 1042
4441 12000 5030/49 1081
SEEN-BY: 5053/51 5054/8 5061/133 5075/35 128
5083/444 5090/958
@PATH: 105/500 81 229/426 153/7715 3634/12
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх