COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:105/500         21 апр 24 09:19:37
 К    : All                                                   21 апр 24 19:13:02
 Тема : Sambal
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 21003.fidonet_cooking@1:105/500 2a8ac4a4
@TZUTC: -0700
@PID: Synchronet 3.19b-Win32 master/a2a9dc027 Jan 2
2022 MSC 1928
@TID: SBBSecho 3.14-Win32 master/a2a9dc027 Jan 2
2022 MSC 1928
@BBSID: FQBBS
@CHRS: UTF-8 4
@NOTE: SlyEdit 1.75 (2021-12-11) (ICE style)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Sambal
 Categories: Condiments, Indonesian
      Yield: 1 Cup
 
      1    Ginger piece (2 cm)
      2 cl Garlic
      1    Lemongrass root; finely
           -chopped
      6    Fresh chilies; up to 8
      1    Lime; rind grated
     50 ml White vinegar (2 to 3 tb)
           Coarse salt
    1/2 c  White sugar
 
  Sambal is such a versatile accompaniment and, when you try this
  recipe, IтАЩm sure you`ll never use store-bought sambal again. It`s
  all about the chillies. My recommendation is the scud chilli, it`s
  the best, the hottest and the most flavoursome. Stored in the fridge,
  this will keep for several weeks.
  
  Chop the ginger, garlic, and lemongrass and place in a mortar. Add the
  chillies and half of the lime rind, keeping the other half aside for
  later.
  
  Crush the ingredients together in the mortar. Gradually add the
  vinegar.
  
  Add a pinch of salt and continue pounding. The salt will assist
  breaking down the other ingredients.
  
  Taste the mix to ensure you are happy with the combination of sweet,
  sour, salty, and hot flavours. Add additional amounts of the
  ingredients as required to balance the taste to your liking.
  
  Add the mix to a cold pan. Place the pan over high heat. Be careful
  not to let the flame come up around the sides of the pan (this will
  burn the edges).
  
  Mix the sambal with a wooden spoon as it heats.
  
  Add the sugar. This will caramelise the mix and bring the flavours
  together.
  
  Cook over medium heat for 10 minutes or until the mixture is pulpy.
  
  When the mix is almost done, add the remaining lime rind. Cook for a
  further 90 seconds.
  
  Serve the sambal hot or cold, as an accompaniment to just about any
  dish.
 
MMMMM
--- SBBSecho 3.14-Win32
 * Origin: The Fool`s Quarter, fqbbs.synchro.net (1:105/500)
SEEN-BY: 1/120 15/0 18/0 200 50/109 90/1 105/7 10
11 44 81 500 106/201
SEEN-BY: 116/116 123/0 25 126 160 180 200 755
3001 128/260 129/305 135/115
SEEN-BY: 135/220 225 138/146 153/7715 154/10
218/700 222/2 226/30 227/114
SEEN-BY: 229/110 112 113 206 307 317 400 426 428
470 664 700 240/1120 250/1
SEEN-BY: 261/38 266/512 275/100 1000 282/1038
291/111 292/854 299/6 301/1
SEEN-BY: 320/219 322/757 342/11 200 450/1024 460/58
463/68 467/888 633/280
SEEN-BY: 712/848 1321 1321 2320/105 3634/0 12 24
27 56 57 119 5001/100
SEEN-BY: 5005/49 5019/40 5020/400 715 828 830 848
1042 4441 12000 5030/49
SEEN-BY: 5030/1081 5053/51 5054/8 5061/133 5075/35
128 5083/444
@PATH: 105/500 81 229/426 153/7715 3634/12
5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх