COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Dave Drum                           1:2320/105        24 апр 24 05:29:00
 К    : Ruth Haffly                                           24 апр 24 14:43:04
 Тема : Re: Real Deal
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 154864.cooking@1:2320/105 2a9082f2
@REPLY: 1:396/45.28 fe51a817
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/95ae0137d Mar 1
2024 GCC 12.2.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/95ae0137d Mar 1
2024 GCC 12.2.0
@BBSID: CAPCITY2
@CHRS: ASCII 1
-=> Ruth Haffly wrote to Dave Drum <=-

 RH> We tried pork liver once, when we were living on $500./month (early
 RH> 80s, pre army) and food stamps. Once was enough; it wasn`t as bad as
 RH> your experience but just too strong for our tastes. Baby beef, calf`s
 RH> or chicken liver are our preferred choices now.

 DD>  Chicken/poultry liver is a favourite. And I`ve tried sheep liver
 DD>  more than once. But never again pork liver.

 RH> We`ve never tried sheep`s liver, never had the opportunity.

Here`s a chicken liver recipe from Ian Hoare`s friend Denis who does a
far better job with English than I could with French. I made this once
and it was tasty ... but I had a problem finding the cognac to "flame"
at the finish. Wound up using some Christian Brothers brandy I scored
from an Episcopal priest .... as near as I could figure the call out
in the recipe was the equivalent for a teaspoonful. I used a tablespoon
and let it burn a bit longer to burn off the alcohol.

I`ve not made it without the flambe step so I don`t know what effect 
it would have on the taste/texture of the finished dish.

MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Salade de Foies [Livers Salad]
 Categories: Offal, Poultry, Pork, Salads, Booze
      Yield: 4 Servings
 
    1/4 lb Smoked bacon
      1 lg Onion
           Black pepper
      1 lb Chicken livers
    1/4 fl Cognac
           Salt; (opt)
           Water-cress
 
  Cut bacon in sticks; put over low heat in a large skillet.
  Chop the onion finely; when the fat of bacon is
  translucent and some has melted in the pan, add the
  chopped onion.
  
  Clean thoroughly the livers. When onion is wilted,
  increase the heat to high, add pepper, livers and saute
  them a few minutes, until they color to brown-black and
  begin to sweat some blood drops.
  
  Add the cognac, deglaze a few seconds, then flame, let
  burn a few seconds, then turn the heat off, wait until
  flames disappear, cover, let rest 1 or 2 minutes.
  
  Dress a bed of water cress in each plate, ladle livers and
  juices evenly, serve immediatly with toasted french bread
  and a good dry rose wine.
  
  Notes:
  
  Salt is normally not needed, as bacon is already salted;
  if however needed, add it just before serving.
  
  No need of seasoning the salad, there`s enough juices.
  
  The point is, if overcooked, livers are tough and dry, if
  undercooked, they`re raw. One has to have to find the good
  moment, but awaiting for blood drops appearance, and not
  more, seems the good way.
  
  Recipe & MM by Denis R Clement, LMY, 03/1998
  
  Uncle Dirty Dave`s Kitchen
 
MMMMM

... To be trusted is a greater compliment than to be loved.
--- MultiMail/Win v0.52
 * Origin: capitolcityonline.net * Telnet/SSH:2022/HTTP (1:2320/105)
SEEN-BY: 1/120 18/0 50/109 116/17 18 116 123/0 25
126 160 180 200 755 3001
SEEN-BY: 135/115 153/7715 154/10 222/2 240/1120
250/1 275/1000 299/6 301/1
SEEN-BY: 450/1024 463/68 467/888 712/1321 2320/0
105 107 304 401 905 3634/0
SEEN-BY: 3634/12 24 27 56 57 119 5001/100 5005/49
5019/40 5020/715 828 830
SEEN-BY: 5020/848 1042 4441 12000 5030/49 1081
5053/51 5054/8 5061/133
SEEN-BY: 5075/128 5083/444
@PATH: 2320/105 3634/12 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх