COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        25 апр 24 11:15:30
 К    : All                                                   25 апр 24 19:47:01
 Тема : Ching`s Chunky Bacon Cucumber Salad
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 45471.fido_cooking@1:124/5016 2a906941
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/2bae9a96e Apr 23
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/2bae9a96e Apr 23
2024 02:15 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: SlyEdit 1.88d (2024-02-16) (ICE style)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Ching`s Chunky Bacon And Cucumber Salad
 Categories: Chinese, Salads
      Yield: 1 Salad
 
      1 tb Groundnut oil
      6    Dried long chillies
      2 ts Sichuan peppercorns
      1    Whole star anise; (optional)
      3 oz Smoked lardons (100 g); cut
           -into 1 cm thick pieces
      1    Red chilli; de-seeded;
           -finely chopped
      1 tb Shaoxing rice wine or dry
           -sherry; up to 2 tb
      2 tb Clear rice vinegar or cider
           -vinegar
      2 tb Toasted sesame oil
      7 oz Cucumber (200 g); halved
           -lengthways, de-seeded and
           -sliced 1 cm thick wedges
      1 pn Sea salt
      1 pn Dried chilli flakes; up to 2
      1 tb Lime juice
      1 tb Chilli oil
      1 sm Handful fresh coriander
           -leaves; roughly chopped
           Dry-roasted peanuts
           -(optional)
 
  Heat a wok until smoking and add the groundnut oil, then add the dried
  chillies and Sichuan peppercorns. Stir fry for a few seconds, or until
  fragrant.
  
  Add the star anise (if using), bacon lardons and chilli and stir fry
  for 2-3 minutes, or until the lardons have turned golden-brown at the
  edges.
  
  Add the rice wine or sherry, vinegar and sesame oil and stir-fry for
  a few seconds, then add the cucumber and stir-fry for a few more
  seconds.
  
  Season with sea salt, dried chilli flakes, and lime juice, stirring
  well.
  
  Pile the stir-fry onto a serving plate, drizzle over the chilli oil,
  garnish with the chopped coriander, sprinkle over some peanuts, if
  using, and serve immediately.
  
  Recipe FROM: 
 
MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 1/120 10/0 1 18/0 19/75 50/109 102/401
103/1 705 106/1 987 116/116
SEEN-BY: 120/302 616 123/0 10 25 126 160 180 200
755 3001 124/5014 5016
SEEN-BY: 130/330 135/115 153/757 7715 154/10 30 40
50 700 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 870
880 900 930 940 220/90 221/1
SEEN-BY: 221/6 222/2 226/70 229/426 240/1120 250/1
275/1000 299/6 301/1
SEEN-BY: 335/364 341/66 234 387/21 25 396/45
450/1024 463/68 467/888 712/1321
SEEN-BY: 770/1 2320/105 3634/0 12 24 27 56 57
119 5001/100 5005/49 5019/40
SEEN-BY: 5020/715 828 830 848 1042 4441 12000
5030/49 1081 5053/51 5054/8
SEEN-BY: 5058/104 5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 396/45 218/700 840 221/6 154/10
3634/12 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх