COOKING------------------ < Пред. | След. > -- < @ > -- < Сообщ. > -- < Эхи > --
 Nп/п : 1 из 100
 От   : Ben Collver                         1:124/5016        25 апр 24 11:15:49
 К    : All                                                   25 апр 24 19:47:01
 Тема : Howth Head Seafood Chowder
----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                 
@MSGID: 45472.fido_cooking@1:124/5016 2a906955
@TZUTC: -0500
@PID: Synchronet 3.20a-Linux master/2bae9a96e Apr 23
202 GCC 11.4.0
@TID: SBBSecho 3.20-Linux master/2bae9a96e Apr 23
2024 02:15 GCC 11.4.0
@BBSID: EOTLBBS
@CHRS: ASCII 1
@NOTE: SlyEdit 1.88d (2024-02-16) (ICE style)
MMMMM----- Recipe via Meal-Master (tm) v8.06
 
      Title: Howth Head Seafood Chowder
 Categories: Irish, Soups
      Yield: 6 Servings
 
      1 tb Unsalted butter
      1    Onion; peeled and finely
           -chopped
     50 g  Pancetta; cut into cubes
      2    Thyme sprigs; leaves picked
      1    Bay leaf
    300 g  Potatoes; peeled and chopped
      1 l  Fish stock
           Sea salt and ground black
           -pepper
    150 g  Cod or haddock; skinned and
           -flesh cut into 2 cm pieces
    150 g  Salmon; skinned and flesh
           -cut into 2 cm pieces
    250 g  Undyed smoked haddock;
           -skinned and flesh cut into
           -2 cm pieces
      1 kg Mussels in their shells;
           -cleaned
      1 tb Flat-leaf parsley; finely
           -chopped
    160 ml Double cream
           Smoked salmon; cut into
           -strips; to garnish
 
  Preparation time: 45 minutes
  
  My home town of Howth is famous throughout Ireland for its fish.
  Along the west pier there are plenty of fishmongers to choose some of
  the freshest fish for supper. This wonderfully creamy seafood chowder
  always reminds me of home and with/a few slices of brown bread with
  Irish salted butter, Im there in an instant. This recipe is from
  my cookbook.
  
  Melt the butter in a large pot over a medium-high heat. Add the onion
  and fry for 34 minutes until softened. Add the pancetta and
  continue to fry until it colours, then stir in the thyme leaves, bay
  leaf, and potatoes and cook gently for 23 minutes before adding
  the fish stock. Season well with sea salt and ground black pepper.
  
  Simmer for 1015 minutes until the potatoes are tender yet firm.
  Add the cod, salmon, smoked haddock and mussels and simmer gently for
  5 minutes. Discard any mussels which havent opened whilst cooking.
  
  Remove the pot from the heat and gently stir through the parsley and
  cream. Try not to stir too vigorously as the fish chunks will break
  up.
  
  Serve in warmed deep bowls with the strips of smoked salmon as a
  garnish on top.
  
  Recipe by Donal Skehan
  
  Recipe FROM:
  <https://donalskehan.com/recipes/howth-head-seafood-chowder/>
 
MMMMM
--- SBBSecho 3.20-Linux
 * Origin: End Of The Line BBS - endofthelinebbs.com (1:124/5016)
SEEN-BY: 1/120 10/0 1 18/0 19/75 50/109 102/401
103/1 705 106/1 987 116/116
SEEN-BY: 120/302 616 123/0 10 25 126 160 180 200
755 3001 124/5014 5016
SEEN-BY: 130/330 135/115 153/757 7715 154/10 30 40
50 700 214/22 218/0 1 109
SEEN-BY: 218/215 601 700 720 810 840 850 860 870
880 900 930 940 220/90 221/1
SEEN-BY: 221/6 222/2 226/70 229/426 240/1120 250/1
275/1000 299/6 301/1
SEEN-BY: 335/364 341/66 234 387/21 25 396/45
450/1024 463/68 467/888 712/1321
SEEN-BY: 770/1 2320/105 3634/0 12 24 27 56 57
119 5001/100 5005/49 5019/40
SEEN-BY: 5020/715 828 830 848 1042 4441 12000
5030/49 1081 5053/51 5054/8
SEEN-BY: 5058/104 5061/133 5075/128 5083/444
@PATH: 124/5016 396/45 218/700 840 221/6 154/10
3634/12 5020/1042 4441



   GoldED+ VK   │                                                 │   09:55:30    
                                                                                
В этой области больше нет сообщений.

Остаться здесь
Перейти к списку сообщений
Перейти к списку эх